Slovenija
25 ogledov

"Občani bodo prizadeti"

“V zvezi z organizacijo PU Postojna ne dajemo nobenih izjav,” so včeraj sporočil Žurnal24 main
Ukinitev PU Postojna. Ocepek: Odšli bodo najbolj izobraženi. Daljši odzivni čas.

“Za Postojno je to slab ukrep. Kader neposredno s policijske uprave (PU), ki je bolj izobražen, bo odšel,” Jure Ocepek, predsednik Območnega policijskega sindikata Postojna, komentira nameravano ukinitev PU Postojna in njeno pripojitev deloma PU Koper, deloma PU Ljubljana. Na Generalni policijski upravi to utemeljujejo z racionalizacijo in povečanjem operativne zmogljivosti policije.

Černač Kresalovi
Poslansko vprašanje. Zvone Černač, postojnski podžupan in poslanec SDS, opozarja, da je pred kakršnokoli odločitvijo treba proučiti model celotne organiziranosti PU, ne le posameznih, in pri tem pridobiti natančne vsebinske, kadrovske in finančne učinke take reorganizacije.

Daljši odzivni čas
“Policijske postaje naj bi ostale, toda združitev tudi njim prinaša slabosti, zlasti ker službe za tehnično podporo ne bodo več tako dostopne. Na popravilo avta se bo čakalo najmanj še enkrat dlje,” pravi Ocepek. Ocenjuje tudi, da združitev ne bo brez posledic za občane.

“Na primer pri vlomu ali kraji mora biti navzoč kriminalistični tehnik. Če bo prihajal iz Kopra, to pomeni precej daljši odzivni čas,” dodaja. Meni, da ne bo več toliko pozornosti dane preventivnim akcijam. “Zanima me, koliko jih v Kopru zanima Postojna ali pa v Ljubljani Cerknica? Posledic mogoče ne bo občutiti prvo leto, ko bodo vsi bolj pozorni, pozneje pa zagotovo,” sklene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.