Slovenija
37 ogledov

Občani naklonjeni rušenju stare hiše

Rezultati ankete kažejo, da so občani naklonjeni rušenju zapuščene hiše sredi tr Žurnal24 main
Urejanje trga. V Občini Šentrupert razmišljajo o ureditvi dodatnih površin za parkiranje in prireditve.

Šentrupert. Občina Šentrupert bi rada uredila trg sredi kraja, ki spada v območje pomembnejše kulturne dediščine, in mu s tem dala drugačno podobo. Razmišljajo o podrtju zapuščene stavbe pred cerkvijo sv. Ruperta, ki je sicer v občinski lasti, je povedal Iztok Kovačič, višji svetovalec za okolje in prostor.

Ugotavljamo, da se občani strinjajo s tem, da se objekt poruši in pripravi prostor za morda večji trg,” je pojasnil in dodal, da mnenje občanov preverjajo z anketo, ki so jo objavili na svoji spletni strani. Z ureditvijo trga bi Šentrupert pridobil dodatne površine za parkiranje in tudi večjo površino za posamezne prireditve, kot sta Veseli december in Poletje v Šentrupertu, je še povedal.

Gradnja naslednji mandat
Trenutno je v izdelavi konservatorski načrt, sledila bo priprava idejnega projekta, končno različico pa bodo izbrali skupaj z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Na občini sicer želijo, da bi do konca tega mandata pripravili projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.