Slovenija
0 ogledov

Občasno povečan promet

Cestninska postaja BOBO Žurnal24 main
Po državi nastajajo zastoji v smeri proti mejnim prehodom, sicer je promet kljub koncu tedna razmeroma tekoč.

Gost promet z zastoji je na hitri cesti skozi Maribor in naprej proti Ptuju in mejnemu prehodu Gruškovje, na gorenjski avtocesti pred galerijo Moste in naprej mimo Lesc v smeri Ljubljane in od priključka Podtabor proti koncu avtoceste na Brezjah v smeri Jesenic ter iz smeri Kopra proti Dragonji in Izoli. Daljši zastoj pa nastaja na cesti Dragonja – Koper.

 

Obvezne vinjete

V Sloveniji je za vozila s skupno maso pod tremi tonami in pol obvezna uporaba vinjet na vseh avtocestah in hitrih cestah. Voznike opozarjamo, naj upoštevajo omejitve hitrosti na cestninskih postajah.

Čakalna doba na meji največ 45 minut
Vozniki tovornih vozil pri izstopu iz države na mejnem prehodu Obrežje čakajo eno uro in pol in na Gruškovju 3 ure. Vozniki osebni vozil pri izstopu iz države na mejnem prehodu Gruškovje čakajo pol ure, na Starodu 20 minut, na Jelšanah pa 15. Pri vstopu v državo vozniki osebnih vozil na Jelšanah čakajo 15 minut.

Danes velja omejitev za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7 ton in pol od 8. do 13. ure, na primorskih cestah od 6. do 16. ure. Na glavni cesti Maribor - Lenart - Lendava - mejni prehod Dolga vas pa danes od 8. ure do jutri do 21. ure.

Oviran promet na ljubljanski obvoznici
Zaradi obnovitvenih del je oviran promet na ljubljanski južni obvoznici med priključkoma Ljubljana - center in Ljubljana - jug v obe smeri. Promet poteka v obe smeri po dveh zožanih pasovih. Dela bodo potekala predvidoma do 29. avgusta.

Več o stanju na cestah si preberite na spletni strani prometno-informacijskega centra .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.