Slovenija
9 ogledov

Občina bo tožila Mors

Občina bo tožila Mors, ker ta ni uresničeval dogovora o nadomestilu za uporabo z Žurnal24 main
Ker Mors ne da obljubljenih stanovanj, bo Občina Brežice prihodnji teden vložila tožbo.

Na Občini Brežice ne verjamejo več obljubljam Ministrstva za obrambe (Mors). "Ni bilo volje, da se dogovorjeno realizira, čeprav je bil s 1. 9. 2009 izdan sklep, da se bodo stanovanja prenesla na občino. Vložili bomo tožbo," je na današnji novinarski konferenci izpostavil župan Ivan Molan. Leta 2009 so se namreč dogovorili, da Mors zaradi pomanjkanja denarja občini del sredstev nameni v obliki stanovanj v vrednosti 340 tisočakov.

"V prihodnosti bomo razmišljali, kako zaščititi svoje pravice glede uresničevanja dogovora, ki je bil sklenjen. Opažamo, da je vse manj volje za sodelovanje z lokalno skupnostjo in za realizacijo podpisanih dogovorov, izmikanja je vse več. V lokalni skupnosti imamo občutek, da smo dobri samo takrat, ko nekdo nekaj potrebuje od nas. Ko pa mi želimo, da se samo izpolni obljubljeno, pa enostavno ni več posluha," je pojasnil.

Številne neizpolnjene obljube
Mors občini dolguje za leto 2010 okoli 300 tisoč evrov in za letos 600 tisoč evrov ter sedem stanovanj. "Gre pa tudi za druge stvari, ki so bile v sporazumu dorečene: od skupnega načrtovanja, obveščanja do vsega ostalega. Tudi obljub o zaposlovanju in štipendiranju niso izpolnili," je poudaril Molan.

Občina Brežice in Mors sta se sicer leta 2007 dogovorila, da bo ministrstvo občini kot nadomestilo za uporabo zemljišč in za sodelovanje pri obnovi vojaškega letališča Cerklje ob Krki letno prispevalo do 600 tisočakov za ureditev lokalne infrastrukture, dogovorili pa sta se tudi za sodelovanje pri nekaterih naložbah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.