Slovenija
30 ogledov

Občina ima blokiran račun

Petrol je začel postopek sodne izterjave, ker se z Občino Logatec ni mogel dogov Beno Kovač
Spor. Petrol je dobil tožbo proti občini in začel postopek sodne izterjave.

Ljubljana, Logatec. Zaradi izgubljene tožbe s Petrolom ima Občina Logatec blokiran račun in ne more opravljati nobenih transakcij. Kako bodo na občini to rešili, bodo pojasnili na ponedeljkovi novinarski konferenci, je dejala Romana Hribar, na Občini Logatec odgovorna za odnose z javnostmi in protokol.

Dolg 2,2 milijona evrov
Zgodovina. Petrol in Občina Logatec sta leta 1993 podpisala pogodbo o nakupu zemljišča v industrijsko-obrtni coni Logatec. Ker občina ni zgradila komunalne opreme, je Petrol vrnil zemljišče, tega pa je občina leta 1997 spet prodala. Ker Petrolu ni vrnila kupnine v višini 129 tisoč evrov, so obresti narasle na 2,2 milijona evrov, je v javnosti že povedal Menard.

Pri Petrolu so povedali, da je spor povezan z nakupom zemljišča leta 1993 ter da je sodba v korist Petrola postala pravnomočna in izvršljiva v začetku leta 2008. Dodali so, da so v zadnjih treh letih nekajkrat poskušali skleniti dogovor z občino o načinu poravnave dolga. “Med drugim je bila možnost zamenjave z drugim zemljiščem, vendar občina ni zagotovila primernega zemljišča. Kljub prizadevanjem dogovora ni bilo, zato je bil Petrol prisiljen začeti postopek sodne izterjave,” je sporočil Aleksander Salkič, predstavnik za odnose z javnostmi v Petrolu.

Dogovor je še možen
V Petrolu so dodali, da po izdaji sklepa o izvršbi nimajo vpliva na potek izvršbe, zato so nas napotili na Okrajno sodišče na Vrhniki. Njihovih odgovorov do zaključka redakcije nismo dobili.

Salkič je ob tem napovedal, da so kljub začetkom izvršbe še vedno pripravljeni na “dogovor o plačilu dolga, ki bi kar najmanj obremenjeval redne dejavnosti občine”. Medtem je Berto Menard, župan Občine Logatec, v javnosti že povedal, da občina dobrih dveh milijonov evrov nima in da dolga ne bodo mogli odplačati v enkratnem znesku, zato se s Petrolom dogovarjajo, da bi ga odplačali v dveh, treh letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.