Slovenija
9 ogledov

Občina šolam ne dá za ogrevanje

Rotovž v Novem mestu Jerca Božič Kranjec
Ker Mestna občina Novo mesto njenim osnovnim šolam ni poravnala materialnih stroškov za zadnje trimesečje in imajo te težave pri plačevanju ogrevanja, se bodo danes v Osnovni šoli Stopiče sešle njihove ravnateljice. Ocenile bodo stanje in se pogovorile o možnih rešitvah, neposredne nevarnosti, da bi jim gretje zaprli, pa naj ne bi bilo.

Kot je vodja aktiva osnovnošolskih ravnateljic novomeške občine Irena Hlača povedala za STA, zaradi trenutnega neplačevanja računov ogrevanje šol ni ogroženo, se pa lahko zgodi, da bi se kljub vsem zagotovilom našel kdo in jim "zaprl ventile".

Na težave pri plačevanju računov ogrevanja so novomeške ravnateljice že konec preteklega leta opozorile občinsko vodstvo, iz kabineta novomeškega župana Alojzija Muhiča pa so v ponedeljek sporočili, da zaradi težav z likvidnostjo občina materialnih stroškov v znesku 242 tisoč evrov takoj ne more poravnati.

Z dobavitelji energentov so tudi dogovorjeni, da ti ne prekinjajo dobave nobenemu javnemu zavodu, še zlati ne šolam in vrtcem, občina pa bo navedeni dolg poravnala v prihodnjih mesecih, so še pojasnili na novomeški občini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice