Slovenija
51 ogledov

Občina vztraja pri ureditvi služnosti

Sandi Valenčič je prepričan, da jih Občina Žužemberk izsiljuje z nezakonitimi po Žurnal24 main
Vehovčev mlin. Občinski svet je sprejel izključujoča se sklepa v zvezi z obnovo. Iščejo pravno podlago.

Žužemberk. Občina Žužemberk bi Sandiju Valenčiču in njegovi ženi za obnovo starega Vehovčevega mlina dala soglasja za projektne pogoje za poseg v varovalnem območju ceste, če za prehod, ki je speljan skozi pritličje njune hiše, sosedu uredita služnost. “Občina sploh nima pristojnosti odločati v medsosedskih zadevah, tukaj se gre lahko samo na sodišče. Verjetno je stvar v tem, da imamo tako vplivnega soseda, ki sedi v občinskem svetu,” je izpostavil Valenčič. Župan Franc Škufca pa je zavrnil očitke, da gre za dvojna merila in da občina za to ni pristojna. “Občina tudi pri pogojih ni zahtevala nobenih odmikov od javne občinske ceste, kar bi lahko še naknadno uveljavljala,” je povedal.

O zahtevah občine je razpravljal tudi občinski svet, ki je sprejel dva sklepa. S prvim so sklenili, da občina da soglasje za obnovo mlina, z drugim pa, da vztraja pri ustanovitvi služnosti v javno korist. “Sklepa se prav gotovo izključujeta. Za prvega bo treba poiskati pravno podlago, če se sploh lahko overi, ne glede na to, da je bil sprejet,” je pojasnil Škufca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.