Slovenija
30 ogledov

Občinarka plačevala namišljene račune

ukraden denar Profimedias
Kazenska ovadba zoper nekdanjo zaposleno na Občini Turnišče. Občino naj bi oškodovala za najmanj 243 tisočakov.

Ugotovitve neodvisne revizijske hiše in računovodstva Občine Turnišče nakazujejo na sum pridobitve protipravne premoženjske koristi nekdanje zaposlene, poroča sobotainfo.com. Zoper zdaj že nekdanjo delavko v računovodstvu občinske uprave je županja Vesna Jerala na pristojno tožilstvo že podala kazensko ovadbo; napovedala je uporabo vseh pravnih sredstev za povrnitev nastale škode.

Preiskava sumov zlorab se nadaljuje. Kot kažejo prve ugotovitve, naj bi se uslužbenka računovodstva občinske uprave v preteklih petih letih preko plačila namišljenih računov okoristila za najmanj 243 tisoč evrov.

Redna notranja revizija poslovanja Občine Turnišče za lansko leto, ki jo je izvedla družba IJFP revizija d.o.o. iz Ljubljane, je pri pregledu poslovnih listin, vzorčenja in razgovorov z zaposlenimi nakazala na več neskladij v preteklih finančnih  izkazih občine. Ugotovitve revizijske službe so računovodstvu občine Turnišče dale podlago za nadaljno preiskavo.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.