Slovenija
25 ogledov

Občini grozijo s tožbo

Grad Khislstein Iztok Golob
Spor. Kranj odpovedal pogodbo Art centru za program Luninega vrta.

Art center bo od Mestne občine Kranj zahteval plačilo odškodnine, če bodo vztrajali pri odpovedi pogodbe o upravljanju storitev v novem letnem gledališču Lunin vrt v Gradu Khislstein. Pogodba je bila sklenjena avgusta 2010, občina pa jo je odpovedala pred prvomajskimi prazniki.

Kranjska mestna uprava v pojasnilu pravi, da bi z realizacijo pogodbe kršila zakonodajo. Sklicuje se na zakon o stvarnem premoženju, po katerem je lahko upravljalec letnega gledališča lokalna skupnost ali oseba javnega prava, kar Art center ni. Ugotavljajo tudi, da bi bila pogodba za občino škodljiva, saj v Luninem gledališču ne bi mogli zagotoviti treh delovnih mest. Brez teh pa bi morali vračati evropska sredstva, pravijo v kabinetu župana Mohorja Bogataja.

V Art centru odpoved pogodbe štejejo kot kršitev pogodbenih obveznosti. “Odpoved ni pravno utemeljena, odpovedni razlog je napačen,” meni odvetnik David Gradišek. Poudarja, da je bila pogodba sklenjena na podlagi zakona o javnem naročanju in ne na podlagi zakona o stvarnem premoženju. “Art center je bil izbran na razpisu za opravljanje storitev programske koordinacije in tehničnega upravljanja. Ni upravljalec nepremičnine. Statusa osebe javnega prava zato sploh ne potrebuje,” pravi Gradišek in dodaja: “Če bo občina vztrajala pri odpovedi, bomo ugotovili višino povzročene škode in zahtevali plačilo odškodnine.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.