Slovenija
18 ogledov

Obeležje JBTZ izginilo

jbtz
1/3
Saša Despot
Ponoči ukradli na Roški cesti ukradli spominsko obeležje afere JBTZ.

Na PU Ljubljana so potrdili, da so bili danes obveščeni o tatvini spominskega obeležja z objekta na Roški cesti v Ljubljani. Obeležje naj bi ukradli danes ponoči, neznanci pa so na fasado, kjer je obeležje stalo napisali le: "Ha, ha, ha." Policija še zbira obvestila.

"Napaden" že na začetku

Spominsko obeležje so Janez Janša, David Tasič in Franci Zavrl odkrili konec maja ob 25. obletnici afere JBTZ. Dogodek je spremljalo več sto obiskovalcev, nekateri so prinesli cvetje, drugi transparente s podporo Janši, predvsem v povezavi z razsodbo v zadevi Patrija.

Le dva dni po postavitvi je bilo obeležje in fasada počečkana z grafiki – neznanci so pisali "Lopovi!", "Gotovi ste", "Spomenik korupciji", "JBZ v zapor!".

Komentarjev 34
  • Žurnalček 18:30 05.julij 2013.

    HI, HI, HI , NA TALE HA, HA , HA . Končno smeti na smetišče zgodovine !

  • Žurnalček 18:27 05.julij 2013.

    Prečitaj Mikestone , pa boš videl kdo hebe peseke v živo pred pričo !

  • Žurnalček 18:22 05.julij 2013.

    Kaj ima Policija z tem dejanjem in kaj ima za preiskovati. Plošča je privatna , ki jo je kastnik namerno pustil na javni površini in vsak občinski SMETAR ima dolžnost , da jo odvrže v kontejner , reciklažni seveda. Čudi ...prikaži več me , da ni posredovala že mestna komunalna inšpekcija . Gospodje POLICAJI ne trafnajte našega denarja za iskanje namerno puščenih privatnih stvari . Vrednost kovine pa tudi ne presega 70% povprečnega mesečnega dohodka , tako da je vaše iskanje tudi po tej liniji PROTIZAKONITO . Imate samo dolžnost spejeti prijavo in to ne o kraji , ampak odtujitvi puščene privatne lastnine in NIČ DRUGEGA! O kakšnih preiskavah si sploh upate govoriti ?Zgleda , da bo treba malo bolj počistiti Policijske vrste desno-belih budal . Če si jo želijo najti , naj sprožijo privatno preiskavo