Slovenija
12447 ogledov

Obeta se nam podoben september kot leta 2011

Septembersko vreme

Vremenoslovci za danes napovedujejo deloma sončno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. "Zjutraj bo ponekod po nižinah megla," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 stopinj Celzija."

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, popoldne se bodo začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na soboto. "Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem do 18, najvišje dnevne od 21 do 25, na Primorskem do 28 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu.

V soboto se bo deloma zjasnilo, zlasti popoldne bodo še nastale posamezne plohe, ob morju lahko tudi nevihte. V nedeljo bo po napovedih Arsa dokaj sončno z jutranjo meglo po nižinah.

Od nedelje naprej sončno

"Preko osrednje Evrope se Alpam bliža vremenska fronta," pišejo pri Arsu. "Nad severnim Sredozemljem je nastal plitev ciklon. V višinah nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi doteka nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

El Nino Topleje? Svet Strokovnjaki: To zimo prihaja El Niño

Od nedelje naprej se bo nad Alpami in zahodnim Balkanom okrepilo območje visokega zračnega tlaka in frontalni valovi predvidoma ne bodo vplivali na naše vreme.

Od nedelje do petka bo večinoma sončno, z jutranjo meglo po nižinah. "Verjetnost za krajevne padavine bo majhna," pišejo pri Arsu. "Še bo razmeroma toplo, najvišje dnevne temperature bodo okoli 25 stopinj Celzija."

Še naprej poletno vreme

Pri vremenskem portalu Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved, pišejo, da nas v nadaljevanju septembra čaka poletno vreme. "Ta september bo verjetno eden najtoplejših od začetka meritev pri nas," pišejo pri Ciklon.si. "Pravo nasprotje lanskemu, ki je bil precej deževen. Letošnji je podoben tistemu iz 2011."

Glede na trenutne modele kaže, da se bo poletno vreme nadalejvalo tudi v drugi dekadi septembra. "Anticiklon bo sicer prehodno oslabel zaradi vremenske fronte, nato pa se bo spet hitro okrepil, tako da bo tudi v naslednjem tednu poletno vroče vreme," pišejo pri Ciklon.si. "Poslabšanje s padavinami je zajelo severozahodno Evropo. Medtem ko je v Dortmundu svežih 16 stopinj Celzija, je le nekaj sto kilometrov južneje poletna vročina."

Vremenska napoved za jesen Dolgoročna napoved Svet Accuweather napoveduje, kakšna bo jesen

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.