Slovenija
4193 ogledov

Obeta se revizija izplačil dodatkov za covid-19

Denar, evro Profimedia
Minister za zdravje Janez Poklukar odredil izvedbo nadzora nad izplačili dodatkov zaradi epidemije.

Poklukar je kot nujno oznail izvedbo nadzora nad izplačili dodatkov zaradi epidemije. V finančni načrt javnega zdravstvenega zavoda za letos je treba vključiti tudi ta nadzor in posledično za ta namen načrtovati tudi finančna sredstva, je navedel v dopisu poslovodstvom zavodov.

Po sprejetju finančnega načrta je treba nadzor nad izplačili za leti 2020 in 2021 tudi dejansko izvesti in o ugotovitvah obvestiti svet zavoda in ministrstvo, je minister dodal v dopisu, ki ga je predsednikom svetov in poslovodstvom zavodov poslal minulo sredo.

Reševalno vozilo UKC Ljubljana Zdravstvo Slovenija Visoki dodatki, tudi več kot 20 tisoč evrov na mesec

Da bodo glede na občutljivost zadeve in javnomnenjsko izpostavljenost to storili, je sicer Poklukar povedal tudi v pogovoru za današnje Delo.

Janez Poklukar v UKC Maribor | Avtor: UKC Maribor UKC Maribor

V praksi nastale velike razlike

Revizijo izplačila dodatkov lahko naročijo ustanove same, lahko jo izvede računsko sodišče, posamezne nadzore pa je že opravil in jih še opravlja inšpektorat za javni sektor, je minister navedel Delo. Izplačila dodatkov po kolektivni pogodbi za javni sektor in zakonih o interventnih ukrepih, sprejetih za omejitev epidemije, so inšpektorji inšpektorata do zdaj preverili pri 19 proračunskih uporabnikih.

Med nadzori je inšpektorat zasledil velike razlike znotraj posameznih delov javnega sektorja, od primerov, ko nihče ni bil upravičen do nobenega od dodatkov, do primerov, ko je bila do dodatkov upravičena velika večina zaposlenih.

Mladi starši Slovenija Preverite, če ste upravičeni do izrednega dodatka, ki prihaja s PKP 7

Sicer pa so inšpektorji ugotovili, da so nadzorovani delodajalci večinoma izdali potrebne splošne in individualne akte, s katerimi so javnim uslužbencem določili višino izplačila. So pa ta v številnih primerih zamujala, saj za to niso bila zagotovljena sredstva.

 
Komentarjev 12
 • Ender3 12:59 03.april 2021.

  Ne predstavljam si, da bi nesposobni minister, ki je lani spomladi podpisal odlok, da so se nekaterim v UKCLj dvignege plače do 50% odredil takšne preverbe. Kdor ga je na to vprašanje videl v Tarči, je opazil njegovo nelagodje, zadrego, ...prikaži več, zapletanje brez odgovora. Skratka ta zdravstvena politika, takih strokovno političnih diletantov omogoča veliko luknjo pri kraji denarja davkoplačevalcev in ohranjevanje statusa quo. Apel po reviziji je torej, še ena farsa te pokvarjene, demagoške vlade.

 • Avatar Leon
  Leon 11:47 03.april 2021.

  Ali se spomnite Štefaneca iz KPK ?

 • JZekspert 11:45 03.april 2021.

  Tole lažnivi cenzuRTV stalno briše, le zakaj... Pozdravljam to potezo, čeprav je malce ''pozno'', več kot eno leto kasneje... Če bi imeli nadzor, oz. še bolje, če bi ustavili popolnoma neupravičena izplačila dodatkov (odobril jih je celo isti dir. UKC ...prikaži več J. Poklukar) in podkupnin politikom, novinarjem (prvi je to omenil neugledni Tomašič par dni nazaj, ostalo pa Cirman) in zdravnikom - sploh ne bi imeli prav nobene pandemije, ne pri nas, ne kjerkoli drugje.

Sorodne novice