Slovenija
6872 ogledov

Obetajo se padavine, a vročine še ni konec

vročina Saša Despot
Napoved: Sončno in sušno z dnevom dežja ...

Jutri bo po napovedi Agencije RS za okolje še precej jasno. Kakšna nevihta pa bo zvečer možna predvsem v Prekmurju in na Štajerskem, ko bo prehodno zapihal severovzhodni veter, v noči na ponedeljek pa na Primorskem šibka burja.

Na začetku novega tedna pa pričakujte pooblačitev. Od severa se bodo začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo postopno razširile nad večji del Slovenije in ponehale v noči na torek. Zapihal bo severni do severovzhodni veter. "Vročina bo popustila," napovedujejo meteorologi, a obljubljajo, da bo nato že v torek sončno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah sicer megla. V sredo bo precej jasno in nekoliko topleje kot v torek.

Meteorologi in hidrologi so v sporočilu za javnost sicer napovedali, da se bo suša najverjetneje zalezla tudi v meteorološko jesen. V obdobju do 1. septembra bo nad južno polovico Evrope namreč vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. K nam bo od jugozahoda dotekal razmeroma suh in zelo topel zrak. Prevladovalo bo sončno vreme, več dnevne oblačnosti bo v hribovitem svetu severozahodne Slovenije.

Najvišje dnevne temperature se bodo dvigale nad 30 stopinj Celzija. Nadaljevalo se bo suho vreme, največja verjetnost za krajevne nevihte je še, kot omenjeno, v ponedeljek, 28. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.