Slovenija
43474 ogledov

Objava policije: Ko boste videli posnetek, ne boste več zaspani sedli v avto

S tremi sopotniki je z avtom zapeljal na odbojno ograjo in se prevrnil pod avtocesto.

Minuli vikend so gorenjski prometni policisti obravnavali dve prometni nesreči, ki sta se zgodili zaradi utrujenosti voznikov.

Pri Voklem je v smeri Ljubljane slovenska voznica pri vožnji v isti smeri trčila v vozilo tujca, pred viaduktom Bistrica pri Naklem med Podtaborom in Strahinjem pa je voznik z voznega pasu zapeljal na odbojno ograjo in se prevrnil pod avtocesto.

V prvi nesreči se je lažje poškodovala povzročiteljica nesreče, v drugi nesreči pa so bili lažje poškodovani povzročitelj in trije potniki. Varnostni pas je pri teh nesrečah odigral svojo vlogo."Utrujenost za volanom je nevaren vozniški pojav. Pojavi se me daljšo vožnjo, vožnjo po avtocesti, brez sopotnika, pri uživanju alkohola in drog, vožnjo po obroku hrane, v zastojih, vročini. Telo postane veliko bolj utrujeno, izčrpano, pozornost pade, pojavijo se težave z vidom, koncentracijo, zehanjem, mencanjem oči, zbranostjo. Težko vozite naravnost, z mislimi ste druge in podobno," opozarjajo policisti.

Policisti so danes objavili še fotografije avtomobila, ki je zapeljal s ceste. 

Prometna nesreča Slovenija Voznik zaspal, v avtu so bili še trije potniki

Kofein, odpiranje oken, pogovor s sopotniki ali poslušanje glasnega avtoradia imajo samo kratkotrajen učinek na budnost voznika. Zato z njimi ne premagujte spanca. Utrujenost lahko premagate samo, če se ustavite in zadremate, so še zapisali gorenjski policisti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Dimlietta
    Dimlietta 01:03 23.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com

  • Avatar Bella_McComas
    Bella_McComas 18:14 22.julij 2019.

    Google zdaj plačuje od 130 do 180 USD na uro za delo na spletu od doma. To delo sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem tednu te pogodbe sem zaslužil 8735 dolarjev. Ta služba je res neverjetna in ...prikaži več mi daje velik delež dohodka vsak dan. Prepričan sem, da boste dobili najboljši rezultat. Več o tem lahko preberetee tukajj ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob99.Com