Slovenija
12868 ogledov

Voznik zaspal, v avtu so bili še trije potniki

Prometna nesreča
1/3
PU Kranj
Če voznik in potniki v tej predelavi passata v golfa ne bi bili pripeti z varnostnimi pasovi, je ne bi odnesli z lažjimi poškodbami. Slika je rezultat »poleta« avta z gorenjske avtoceste z včerajšnjega posnetka,« so objavili kranjski policisti.

"Naj vas ne zmeče po avtu. Bodite pripeti, ostanite na sedežu," so še dodali.

Včeraj smo objavili posnetek, kako je avto zapeljal z avtoceste, razlog je bila utrujenost. Pri Naklem med Podtaborom in Strahinjem je voznik z voznega pasu zapeljal na odbojno ograjo in se prevrnil pod avtocesto. Lažje poškodovani povzročitelj in trije potniki, saj je varnostni pas odigral svojo vlogo. Zelo pogosto v primeru trčenj in prevračanj nepripeti potniki padejo iz avtomobila in se hudo poškodujejo ali celo umrejo. 

Kofein, odpiranje oken in podono ne pomaga!

"Utrujenost za volanom je nevaren vozniški pojav. Pojavi se me daljšo vožnjo, vožnjo po avtocesti, brez sopotnika, pri uživanju alkohola in drog, vožnjo po obroku hrane, v zastojih, vročini. Telo postane veliko bolj utrujeno, izčrpano, pozornost pade, pojavijo se težave z vidom, koncentracijo, zehanjem, mencanjem oči, zbranostjo. Težko vozite naravnost, z mislimi ste druge in podobno. Kofein, odpiranje oken, pogovor s sopotniki ali poslušanje glasnega avtoradia imajo samo kratkotrajen učinek na budnost voznika. Zato z njimi ne premagujte spanca. Utrujenost lahko premagate samo, če se ustavite in zadremate," opozarjajo policisti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • gustl 22:06 23.julij 2019.

    Eh, novinarji...predelava Passata v Golfa. Katera izjava...če bi napisali predelava v škodo in spačka bi še šlo...

  • Marofar 13:29 23.julij 2019.

    Vsake tri tedne prva nočna iz Ljubljane ne veš kako prideš domov. Drugega prevoza tisti čas ni pa nobenega to ne briga. Verjetno nisem edini s to težavo. Rešitev lahko zamenjaš službo.

  • Laznivi 12:57 23.julij 2019.

    V razvitih drzavah bi tam bila odbojna ograja in avto bi tam malo podrsal in po asi ustavil , slovenija pac ograj in varnih cest nima ,ker varna infrastruktura ni prioriteta.