Slovenija
115 ogledov

Objavili lažni razpis

Urška Ban Jerca Božič Kranjec
Iščejo direktorja, ki ga sploh ne želijo.

Mestna občina je te dni znova objavila razpis za direktorja občinske uprave za dobo petih letih, a ne nameravajo zaposliti nobenega od morebitnih kandidatov. Župan Alojzij Muhič je namreč, že preden je bil pred pol leta takšen razpis objavljen prvič, napovedal, da bodo do novih lokalnih volitev imeli vršilca dolžnosti (v. d.) direktorja občinske uprave.

"Ker tako pravi zakon"

Na vprašanje, zakaj znova razpis, če nameravajo imeti v. d. direktorja do volitev, v kabinetu župana Muhiča odgovarjajo: "Urška Ban ima aneks k pogodbi za v. d. direktorice za šest mesecev, ki se ji izteče konec tega meseca. Da lahko naloge na tem položaju še šest mesecev opravlja v. d., je treba po zakonu o javnih uslužbencih (ZJU) razpis ponoviti."

Enako so nam določbe ZJU pojasnili tudi na ministrstvu za notranje zadeve, na vprašanje, kolikokrat bi lahko na tak način podaljšali funkcijo v. d., pa nam niso odgovorili. Na mestni občini pa nismo dobili odgovora na vprašanje, kaj odvrnejo morebitnim primernim kandidatom, vendar so pojasnili, da "ima kandidat, ki izpolnjuje vse pogoje, pravico kandidirati, župan oziroma natečajna komisija pa ugotovi strokovno usposobljenost za delovno mesto".

Po volitvah odpravnina

Če bi na razpisu kandidata vendarle izbrali, bi imel ta po ZJU – če bi ga po volitvah novi župan želel zamenjati – pravico do odpravnine v višini petine svoje povprečne mesečne bruto plače za vsak mesec do izteka petih let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.