Slovenija
15 ogledov

Objekti dobivajo podobo

S hitre ceste je najbolj opazen viadukt Ponikve, ki že dobiva končno podobo. Žurnal24 main
Predor in eden izmed treh viaduktov v sklopu AC odsekov Pluska-Ponikve in Ponikve-Hrastje sta že skoraj zgrajena.
 
 

V sklepni fazi je oddaja del za navezavo na Mirnsko dolino.

Tatjana Zalokar, direktorica podjetja

 
V sklopu avtocestnih odsekov Pluska-Ponikve in Ponikve-Hrastje poteka gradnja več objektov. S hitre ceste so zdaj najopaznejša dela na viaduktu Ponikve, kjer betonirajo deveti segment prekladne konstrukcije, je pojasnila Tatjana Zalokar, direktorica projekta pri DDC svetovanje inženiring.

 

Še dve navezavi

Dela. Za navezavo na Mirnsko dolino, v okviru katere bodo zgradili dve krožišči in viadukt čez Temenico in železniško progo, je oddaja del v sklepni fazi. Za navezavo na Mirno Peč pa že gradijo pokriti vkop, predvidoma prihodnji mesec pa naj bi začeli še cesto.

Še oprema
Na viaduktu Dole so že končali betonerska dela. “Zdaj izvajamo robne vence, treba pa bo poskrbeti še za opremo objekta in potem bo viadukt končan,” je pojasnila direktorica.

Betonska dela so končali tudi na predoru Leščevje. “Treba je narediti še zgornji ustroj, se pravi, treba je asfaltirati in pobarvati, potem pa pride na vrsto še elektro-strojna oprema,” je izpostavila.

Preostali objekti
Dela med drugim potekajo še na dveh nadvozih. “Od desetih podvozov lahko rečemo, da so gradbeno večinoma končani. V glavnem se izvajajo dela še na dveh,” je pojasnila. Poleg tega na nadhodu pri Trebnjem polagajo armaturo v zgornji konstrukciji, na pokritem vkopu pa izvajajo še zadnjo tretjino pilotov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.