Slovenija
13 ogledov

Oblica novih imenovanj na vladi

Tamara Vonta Boštjan Tacol
Vlada je na današnji seji imenovala podpredsednike vlade in nove državne sekretarje.

Podpredsedniki vlade so tako postali zunanji minister Karl Erjavec, kmetijski minister Dejan Židan in notranji minister Gregor Virant.

Pet sekretarjev v kabinet premierke

Vlada je danes imenovala tudi pet državnih sekretarjev v kabinet predsednice vlade. Tamara Vonta bo pristojna za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud.

Gašpar Gašpar Mišič
bo zadolžen za koordinacijo velikih infrastrukturnih projektov in pomoč pri sanaciji gospodarskih družb v težavah. Za koordinacijo učinkovite državne informatike bo skrbel Dušan Kričej.

Dušan Kumer in Jernej Pavlič pa bosta sekretarja brez resorja. Premierki bosta pomagala pri "opravljanju funkcije v okviru danih možnosti".

Pavlič je predsednik podmladka Pozitivne Slovenije in sin poslanke te stranke Alenke Pavlič.

Nov na Morsu

Za državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo pa je vlada na predlog obrambnega ministra Romana Jakiča imenovala Zorana Klemenčiča. Za v. d. generalnega sekretarja na Morsu pa imenovala Mojco Ferjančič Podbregar.

Vsi sekretarji bodo na položaj imenovani s 1. aprilom.

Tudi razreševali

Vlada danes ni le imenovala, ampak tudi razreševala. Razrešila je štiri člane uradniškega sveta in imenovala nove, razrešila je generalnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Tomaža Rozmana in na njegovo mesto kot vršilca dolžnosti imenovala Gregorja Kosa. Vlada je razrešila tudi Boruta Rončevića in imenovala Urbana Krajcarja za v. d. direktorja direktorata za visoko šolstvo in znanost.  S položaja generalnega direktorja direktorata za šport je razrešila  Draga Balenta, s položaja generalnega direktorja direktorata za investicije so razrešili Andrejo Vihtelič


Komentarjev 27
  • PIKO5 19:58 02.april 2013.

    Kje so rdei pisuni 571 nje to so pa naši komunajzarji.........Kjer je baburatušek gospodar je 2 gšeper(vovk) MESAR........

  • Scott 11:58 29.marec 2013.

    Pa jo imate; najgršo in najdebelejšo državno sekretarko v zgodovini samostojne Slovenije!

  • klincek 10:28 29.marec 2013.

    kmetu kot si ti je gotovo vse jasno,kolk te plačajo da trosiš oslarije