Slovenija
32 ogledov

Obnova hišk pod lupo

martina gamboz, pomorski muzej Suzana Kos
Pomorski muzej. Preiskava domnevnih zlorab pri obnovi solinarskih hišk, vredni 300 javnih tisočakov.

“Dokler nimam res trdnih dokazov o krivdi, ne maram nikogar obsojati,” je piranski župan Peter Bossman včeraj odgovoril na vprašanje, ali Martina Gamboz še uživa njegovo zaupanje. Gambozova vodi Pomorski muzej, katerega ustanoviteljica je piranska občina, včeraj pa jo doletela hišna preiskava. Očitajo ji negospodarno porabo javnega denarja pri obnovi solinarskega muzeja, zlorabo položaja in privilegiranje ajdovskega gradbinca Roberta Hrobata, družinskega prijatelja njenega kolega iz muzeja Uroša Hribarja. Bossman je ob tem spomnil, da revizija poslovanja Pomorskega muzeja ni ugotovila nezakonitosti, temveč le določene pomanjkljivosti. “Ukrepali bomo šele, ko bomo imeli trdne dokaze,” je dejal.

Kriminalisti so včeraj opravili več hišnih preiskav na območju Kopra in Nove Gorice ter tri ljudi pridržali; preiskovali naj bi kazniva dejanja s področja gospodarske kriminalitete. Nepravilnosti naj bi se dogajale pri obnovi solinarskih hiš v Sečoveljskih solinah. Muzej je denar nakazoval štirim Hrobatovim podjetjem Realu Investu, Realu Naložbam, Realu TGM in Realu Energetiki. Prenos plačil z enega podjetja na drugo časovno sovpada z blokadami na računih 
posameznih družb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.