Slovenija
35 ogledov

Obnova in širitev cest

V Žužemberku nameravajo asfaltirati še zadnjo makadamsko ulico, dolgo okoli 80 m Žurnal24 main
Financiranje. Poleg občinskih sredstev tudi sredstva od vračanja v javno telefonijo in prispevki občanov.

Za sanacijo cest v občini nameravajo letos nameniti še okoli 400 tisočakov, pove župan Franc Škufca. V sklopu ureditve mostu čez Krko naj bi asfaltirali še zadnjo ulico v Žužemberku, ki je zdaj makadamska.

Zunaj imajo razpis za asfaltiranje in ureditev odvodnjavanja 600 metrov dolgega odseka v zaselku Katcenberg v Trebči vasi. “Gre za tri hiše. Občani bodo prispevali po 500 evrov, preostalo pa občina,” pojasni župan in doda, da bodo urejali tudi cesto med Sadinjo vasjo in Mačkovcem ter vhod v Mačkovec. “Urejen bo tako, da se bodo oporni zidovi umaknili za približno en meter in bo dovolj širok za tovorna vozila,” poudari.

Tudi s sredstvi občanov
Urejali bodo tudi ceste na hinjskem koncu. Nekaj denarja bo prispevala občina, občani pa bodo pomagali s denarjem, zbranim iz vračil vlaganj v javno telefonijo, in dodatnimi plačili za projekt v posamezni vasi, izpostavi Škufca.

Zdaj za tovorni promet širijo cesto od Sel pri Hinjah prek Visejca do meje z ivanško občino, in sicer za en meter oziroma do dva v ovinkih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.