Slovenija
29 ogledov

Obnova ne bo poceni

Dvorana Tabor nikoli ni bila dokončno zgrajena. Zdaj je neprimerna za gostovanje Žurnal24 main
Dvorana Tabor. Tik pred prenovo. Gradbeni strokovnjak opozarja na previdnost.
27 let je stara dvorana za največjo kapaciteto gostov v Mariboru.

Pri takšni konstrukciji, kot je stara Dvorana Tabor, je treba biti precej previden. Nekega hudega manevrskega prostora za prenovo odgovorni nimajo,” namero, da se Dvorana Tabor rekonstruira in poveča, komentira Stipan Mudražija, gradbeni inšpektor.

“Dvorana bo varna”
Mariborski občinarji so se namreč resno lotili projekta Športni park Tabor, ki v svojem načrtu omenja tudi širitev leta 1984 zgrajene dvorane. Računajo namreč, da bi s posodobitvijo in dodatnimi tisoč sedeži lahko gostili del tekem za evropsko prvenstvo v košarki leta 2013.

Namigovanja mnogih gradbenih strokovnjakov, da širitev obstoječe dvorane zaradi občutljive statike ne bo možna, Milan Mikl, podžupan Maribora, vztrajno zanika: “Strokovnjaki so že narisali načrt. Dogradili jo bomo tako, da bo varna.”

O znesku še molčijo
Že pred časom je za naš medij Franc Kangler potrdil, da naj bi se v bližini taborske dvorane gradila še ena večnamenska dvorana, vendar, kot pravi Mikl, ta ni načrtovana v bližnji prihodnosti. “Možnost še vedno obstaja in tudi v načrtu jo imamo, vendar je ne bi gradili takoj zdaj, saj je za tako investicijo potrebno veliko denarja,” pravi.

Prav tako še ni jasno, kje bodo občinarji vzeli denar za obnovo Dvorane Tabor. “O znesku je še preuranjeno govoriti,” poudarja Mikl. V gradbenih krogih pa že kroži ocena, da pod osem milijonov evrov obnova ne bo možna. Odgovorni po sprejetju plana na mestnem svetu načrtujejo takojšnje pridobivanje vseh dovoljenj, saj naj bi bila prenovljena dvorana dokončana do julija 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.