Slovenija
14 ogledov

Obnova tržiških ulic je končana

Osrednji gost odprtja bo minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Hen Žurnal24 main
Slovesno odprtje. Obnova levega brega Mošenika končana, obnova desnega že v začetni fazi.

Danes ob 16. uri bodo na glavnem trgu slovesno odprli prenovljeno osrednjo mestno ulico. S tem simbolično končujejo obsežno obnovo mestnega jedra na levem bregu Mošenika.

Obnova tržiškega mestnega jedra se je začela leta 2008 in zajela okrog deset ulic. Skupaj z zunanjo podobo so obnovili komunalno infrastrukturo, razsvetljavo, uredili plinifikacijo in položili nekatere druge vode. Zagotovili so tudi več novih parkirišč. "Tržičani bomo s prenovo pridobili privlačne in urejene ulice srednjeveškega mestnega jedra, ki ima status kulturnega in zgodovinskega spomenika," je dejal tržiški župan Borut Sajovic, prepričan, da bo to odločilno pripomoglo k revitalizaciji.

Še desni breg
Obnova je po grobih ocenah občinske uprave znašala dva milijona evrov, precejšen delež je prispevala Evropska unija iz sklada za regionalni razvoj. V začetni fazi je tudi že obnova desnega brega okrog zdravstvenega doma. Odprtje bodo pospremili z bogatim zabavnim in kulturnim programom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.