Slovenija
21 ogledov

Obnovo ceste bodo pozorno spremljali

Zvone Lah se je sestal z direktorjem DRSC glede obnove državnih cest v občini. ( Žurnal24 main
Cestna problematika. Občina naj bi državno cesto Trebnje–Mirna Peč prevzela šele konec prihodnjega leta.

Državna cesta med Trebnjem in Mirno Pečjo bo po odprtju priključne ceste, ki jo bo po izgradnji v upravljanje prevzela Direkcija Republike Slovenije za ceste (DRSC), prekategorizirana v lokalno cesto in bo tako prišla pod okrilje mirnopeške občine. “Ta cesta je ena od prvih, za katero je DRSC podpisala pogodbo z izvajalcem del za ureditev vseh poškodb, nastalih med gradnjo avtoceste,” je povedal župan Zvone Lah in dodal, da jim ni vseeno, kakšno cesto bodo prevzeli, zato nameravajo nad njeno obnovo bdeti.

Preplastitve cest
Izvajalec del na avtocesti je delno že preplastil cesto med Mirno Pečjo in Postajo, preplastiti pa mora še odsek od gostilne Ogulin do priključne ceste. “Še vedno kopljejo za potrebe komunalne infrastrukture. Cesto imajo namen preplastiti decembra, če bo vreme dopuščalo,” je pojasnil Lah.

Preplastiti nameravajo tudi državno cesto Mirna Peč–Novo mesto. Direktor DRSC Gregor Ficko je obljubil, da bodo zgodaj spomladi preplastili približno kilometer te ceste v mirnopeški občini, je izpostavil župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.