Slovenija
34 ogledov

Obravnavali že 110 poškodb

Padec na ledu Shutterstock
V UKC Ljubljana v zadnjih dneh beležijo ogromno število poškodovanih zaradi padcev na zasneženih in ledenih površinah.

V UKC Ljubljana so od 26. decembra obravnavali že 110 poškodovanih, je danes pojasnil dežurni travmatolog Slobodan Macura.Predvsem gre za zvine in zlome gležnjev, zapestij in ključnic. "Samo v zadnjih 48 urah smo obravnavali 48 poškodovanih, predvsem starejših oseb," je dodal Macura, zato predvsem starejšim svetuje, naj se od doma odpravijo le, če je to nujno potrebno.

"Starejšim svetujem, da če ni nujno, naj ne hodijo ven. Če pa že gredo ven, naj bodo prehodi očiščeni, izberejo naj tako obutev, da ne drsi. Pri hoji je treba biti previden."

Bojijo se podhladitev

Kot pravi Macura, so imeli do trenutka, ko je začelo snežiti, tudi na urgenci kar mirno in praznično, od tedaj pa so močno obremenjeni. Trenutno število poškodovanih še uspejo obravnavati s sedanjo ekipo. Da pa bodo lahko operirali vse poškodovane, bodo morda morali okrepiti ekipe in vpoklicati tudi kakega kolega, ki je na dopustu.

Macura pričakuje, da bodo zaradi nizkih temperatur imeli precej dela tudi na silvestrovo. "Če se ljudje ne bodo držali naših nasvetov, pričakujemo povečano število poškodovancev." Več bi lahko bilo tudi podhladitev,  se boji Macura.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.