Slovenija
165 ogledov

Obrisali so se pod nosom

Piramide v Gizi, Egipt Žurnal24 main
Egipt. Potovanje so tik pred odhodom odpovedali, denarja niso vrnili.

“Ta hip bi moral biti na soncu v Egiptu, pa sedim v deževni Ljubljani in upam, da mi bodo nekoč vrnili denar,” se je na nas obrnil bralec.

Tri družine so namreč prek turistične agencije Thalatta v celoti vplačale počitnice v Egiptu. “Thalatta je od nas pobrala denar, vendar ni plačala naprej organizatorju, agenciji Relax,” je povedal bralec. V Egipt tako niso potovali, stornacijo pa so, kot še pravi, prejeli s strani turistične agencije Relax.

Vrnili jim bodo denar

Tržni inšpektorat RS je pri agenciji Thalatta že opravil inšpekcijski pregled, pri katerem je ugotovil, da agencija res ni nakazala denarja organizatorju, prejetega denarja pa ni vrnila. Pravijo, da so se v Thalatti zavezali, da bodo družinam denar vrnili. “Tako bo v nadaljevanju opravljen vnovičen pregled in v odvisnosti od ugotovitev bodo izpeljani ustrezni postopki,” pojasnjujejo in dodajajo, da bodo morale družine, če jim agencija ne bo vrnila denarja ali če bodo od nje zahtevale povračilo dodatne škode, svoje zahtevke uveljavljati po sodni poti.

 

 

Preverite boniteto

 

“Stornacija dveh predrezervacij je bila narejena dan pred odhodom, ker agencija Thallata ni plačala aranžmajev za navedeni družini v skladu s pogodbo, ki določa plačilo celotnega zneska tri tedne pred odhodom,” pravi Jože Režonja iz Relax turizma. Rok za plačilo so po njegovih besedah prestavili do dneva pred odhodom. “Z agencijo Thallata sodelujemo že nekaj let, do zdaj z njimi nismo imeli posebnih težav,” pojasnjuje. Čeprav takega primera še niso imeli, vsem gostom svetuje, da pred rezervacijo preverijo boniteto agencije, ki ji bodo zaupali rezervacijo in denar, saj so podatki javno dostopni prek spleta.

 

Odgovora turistične agencije Thalatta do zaključka redakcije nismo prejeli.

Komentarjev 10
  • tralala 14:43 19.november 2012.

    jaki, jaki, primitivček mali neuki - ti bi kupu njega, njegovega fotra, stanovanje....pa še Šmarno goro in še kej? :)

  • feferon 18:27 18.november 2012.

    Če ni to bivša GTC agencija. Egipčan je poročen z Ljubjančanko in sta ravno tako nategnila kar nekaj ljudi. Zdaj pa živita v Sharmu, ker ju tu čaka kazen.

  • sweetdogs 23:15 17.november 2012.

    jaki mislim, da je tebe bolj gobec... če si dečko lahko privošči potovanje v Egipt, zakaj ne. Saj je verjetno pošteno zaslužil denar. Kje pa piše, da morajo bit vsi revni in brez službe? Eni ustvarjajo veliko dodano vrednost in ...prikaži več so vedno bili dobro plačani. Ne vidim problema. Namesto da bi stremeli k temu, da bomo imeli vsi veliko, bi mi šli kar na uravnolivko. Sam, da sosed nima več... To vodi v še večjo revšno. Socializma je konec dragi moji. Sprijaznite se že enkrat.