Slovenija
0 ogledov

˝Obrobno˝ tudi o meji

“Če bi bil Tuđman živ, bi nam prodal vsaj Savudrijo,” so Rupla povzeli na Jutarn Žurnal24 main
Pahor vrača udarec. Kosorjevo bo danes pozval, naj javnosti predstavi predlog arbitražnega sporazuma.

˝Vlada sporazum iz nekega razloga, upam, da ne gre za strah, drži v tajnosti. Treba ga je predstaviti javnosti.˝ To je pred ponedeljkovim obiskom slovenskega premierja Boruta Pahorja v Zagrebu za HRT povedal predsednik opozicijske SDP Zoran Milanović.

˝Morda bomo ob Pahorjevem obisku končno videli sporazum, ki očitno pomeni drugi del dogovora,˝ pa je obisk za HRT komentirala Vesna Pusić iz ravno tako opozicijske HNS.

Sporazum je treba predstaviti javnosti.
Zoran Milovanović, SDP

 

Dostop, a nezadosten

Pahor je prejšnji teden napovedal, da bo hrvaški premierki Jadranki Kosor danes predlagal, naj se predlog arbitražnega sporazuma za rešitev meje med državama predstavi javnosti. Pahor se ob robu Slovensko-hrvaškega gospodarskega foruma v Zagrebu ne bo sestal le s Kosorjevo, temveč tudi z Milanovićem, ki sporazumu nasprotuje.

Pahor je sicer na sobotni konferenci SD v Postojni zatrdil, da je v predlaganem arbitražnem sporazumu zapisana naloga arbitražnega sodišča, da določi stik teritorialnih voda Slovenije z mednarodnim morjem. Da to Sloveniji ne zagotavlja dovolj pravic, so Pahorja že v soboto opozorili v SLS.

Pred Pahorjem Rupel
Hrvaški Jutarnji.hr je več pozornosti kot ponedeljkovem obisku namenil knjigi nekdanjega slovenskega zunanjega ministra Dimitrija Rupla.

Odlomki iz knjige ˝na Hrvaškem nekdaj najbolj osovraženega šefa slovenske demokracije,˝ kot Rupla opiše portal, so bili na strani hrvaškega časopisa večino dneva vodilna in najbolj izpostavljena zgodba.

Med drugim so iz humornega romana izpostavili fiktivno slovensko-hrvaško vojno in možnost, da bi bil nekdanji hrvaški predsednik Franjo Tuđman pripravljen Hrvaško obalo Slovencem oddati v najem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.