Slovenija
53 ogledov

Obroki do konca meseca

Meira Hot ocenjuje, da bi lahko prvih 15 upravičencev topel obrok dobilo še kone Žurnal24 main
Ljudska kuhinja. V Piranu bodo omogočili tople obroke za socialno ogrožene.

"Predvidevam, da bo projekt stekel zelo hitro in bomo lahko že konec tega meseca omogočili prve tople obroke," nam je včeraj povedala Meira Hot, piranska podžupanja. Občina bo namreč financirala projekt, imenovan Ljudska kuhinja, kjer bodo gostinci v svojih lokalih ponujali tople obroke predvsem upokojencem z zelo nizkimi prejemki, ki si ne morejo privoščiti kosila.

V Izoli prvo leto
Topel obrok
. V Izoli enak projekt deluje eno leto, financira ga izolska občina, imajo pa okoli 30 uporabnikov, predvsem starejših z zelo nizkimi prejemki.

Okoli 15 upravičencev
Razpis za izbiro ponudnikov, ki bo odprt vse leto, je ravnokar izšel, občina pa je za projekt letos predvidela 20 tisoč evrov. Za začetek bodo tople obroke omogočili okoli 15 upravičencem, ki jih bo izbrala posebna komisija, za naslednje leto pa upajo, da bodo lahko sredstva povečali.

Dostava na dom
Kot je razložila podžupanja, gre za primer socialnega podjetništva, saj na eni strani pomagajo socialno ogroženim ljudem, po drugi strani pa tudi lokalnemu gospodarstvu; številni gostinci namreč čez zimo nimajo veliko prometa.

"Zadevo bi si želeli dolgoročno nadgraditi in ponuditi topel obrok tudi z dostavo na dom, predvsem nepokretnim ljudem. To bomo najverjetneje udejanjili naslednje leto," je dodala sogovornica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.