Slovenija
4 ogledov

Obtožen poskusa uboja profesorja

Jernej Lorenci ni odgovoril na vprašanja, ali bo od Mitroviča zahteval odškodnin Žurnal24 main
Pred sojenjem. Študentu igralske akademije, ki je zabodel mentorja, podaljšan pripor.

Na ljubljanskem tožilstvu so potrdili, da je bila zoper Predraga Mitroviča, 24-letnega absolventa dramske igre, 18. januarja vložena obtožnica. Obtožen je poskusa uboja 36-letnega mentorja na akademiji za gledališče, radio, film in televizijo Jerneja Lorencija.

Tožilstvo bo na sodišču po naših informacijah poskušalo dokazati, da je bil študent bistveno zmanjšano prišteven, ko naj bi novembra na stopnišču akademije v hrbet zabodel Lorencija. Mitrovič naj bi se namreč takoj po napadu sam zatekel v psihiatrično bolnišnico Polje.

Po zaslišanju pa je preiskovalni sodnik zanj odredil pripor, neuradno prav v zaprtem oddelku psihiatrične ustanove. Obdolžencu je bil 19. januarja tudi podaljšan pripor. Tožilci pojasnjujejo, da bo Mitrovič začetek sojenja najverjetneje počakal v priporu. Na ljubljanskem sodišču sicer pravijo, da “dokler obtožnica ne bo pravnomočna, glavna obravnava ne more biti razpisana”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.