Slovenija
20 ogledov

Obuditi nameravajo vaška središča

Kot prvega nameravajo urediti Šentjurij, nato bosta na vrsti Globodol in Biška v Žurnal24 main
Večnamenski objekti. Občina jih namerava graditi v središčih vasi, kjer nimajo gasilskih društev in domov.

V Občini Mirna Peč nameravajo urediti več vaških središč. Najdlje je projekt v Šentjuriju, kjer so pred tem, da dobijo gradbeno dovoljenje, je povedal župan Zvone Lah. V sklopu urejanja središča bodo zgradili večnamenski objekt.

"Stal bo tam, kjer je bila nekoč vaška luža, zdaj pa tam stoji mlekarna, ki ni več v uporabi in samo kvari videz vasi," je pojasnil. Zgradba bo namenjena tako druženju vseh generacij kot potrebam dopolnilnih dejavnosti na kmetijah. "V nadaljevanju pa se bo mogoče zunaj uredila tudi kmečka tržnica, saj je vas zelo blizu avtoceste," je izpostavil.

Izbrati morajo skrbnika
Čeprav projekt še ni ovrednoten, na občini že računajo, da jim bo na razpisu kmetijskega ministrstva uspelo pridobiti do 80 odstotkov potrebnega denarja. Da bodo ta denar lahko dobili, pa morajo prebivalci Šentjurija poskrbeti za vsebino projekta. "Organizirati se morajo kot društvo ali kaj podobnega, kjer bo nekdo odgovoren in tudi skrbnik tega večnamenskega objekta," je pristavil Lah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.