Slovenija
3173 ogledov

Oče čez balkon vrgel štiri otroke: Novo o tragediji na Pagu

Oče, ki je na Pagu štiri otroke vrgel skozi okno facebook
Tožilstvo v Zadru je po dveh mesecih in pol sklenilo preiskavo proti moškemu, ki je konec februarja čez balkon družinske hiše na otoku Pagu vrgel svoje štiri mladoletne otroke.

Moški je bil medtem tudi na psihiatričnem opazovanju. Izvedenci so ugotovili, da njegova prištevnost med poskusom umora otrok ni bila zmanjšana.

Tiskovni predstavnik županijskega tožilstva v Zadru Duško Berović je danes napovedal, da bodo čez nekaj dni vložili obtožnico proti 54-letniku zaradi poskusa štirikratnega umora, je poročala regionalna televizija N1.

Berović je izpostavil, da so zaslišali več prič, med drugim tudi soprogo osumljenca, ter da je bilo med preiskavo ključno psihiatrično opazovanje. Konzilij zdravnikov je ugotovil, da prištevnost 54-letnika v času kaznivega dejanja ni bila zmanjšana, je povedal.

otrok nasilje Starša iz Paga Svet Kaj sta starša s Paga počela svoji najstarejši hčerki

Nasilni oče naj bi se ves čas branil z molkom. Pripor mu poteče čez 12 dni, a bo verjetno ostal v zaporniški bolnišnici v Zagrebu, ker naj bi ga kmalu operirali zaradi zdravstvenih težav, dodaja N1.

V primeru obtožnice bodo 54-letniku lahko podaljšali pripor. Za poskus štirikratnega umora 54-letniku grozi tudi do 50 let zapora, je danes pojasnil tiskovni predstavnik županijskega sodišča v Zadru Hrvoje Visković.

Zloraba, otrok Grozljivo Svet V takšnem so živeli otroci na Pagu

V zločinu, ki je pretresel Hrvaško, je bila sedemletna deklica huje poškodovana, njeni mlajši sestri in bratec pa lažje. Oče jih je vrgel čez balkon, ki je približno šest metrov nad tlemi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • leonardo 10:58 17.maj 2019.

    A sedaj bodo pa prasca še futrali?

  • batom 09:50 17.maj 2019.

    ampak vi tukaj res nimate tri čiste o slovenščini. Naj mi pisec tega skropucala razloži, kako se meče ČEZ balkon. IZ balkona, Z balkona maogoče. ČEZ zagotovo ne. Pogovorno novinarstvo? Nesposobnost? Neznanje? Obstajajo tečaji...

Sorodne novice