Svet
14705 ogledov

Nove podrobnosti grozljivke s Paga: Dve deklici še vedno v kritičnem stanju

Josip Rođak
Moški, ki je včeraj zjutraj iz šestih metrov na beton pometal svoje otroke, danes na zaslišanju. Par ima še eno hčerko, in sicer v domu za nepreskrbljene otroke.

Sinoči okrog 23. ure so na Policijsko upravo v Zadru privedli Josipa Rođaka, ki je na Pagu z balkona družinske hiše pometal svoje štiri otroke. Policija zoper njega vodi postopek zaradi štirikratnega poskusa uboja, je po pisanju hrvaških portakov potrdila predstavnica zadarske policije.  

To dopoldne poteka zaslišanje moškega pred sodnikom za prekrške, včeraj se je na policiji branil z molkom.

Stanje otrok stabilno

Kot je znano, 54-letnik je včeraj zjutraj svoje štiri otroke, stare tri, pet sedem in osem let pometal s šestih metrov na beton. Dva otroka sta povsem izven življenjske nevarnosti, dve deklici sta še vedno v kritičnem stanju. Najhuje je po pisanju hrvaških portalov poškodovana sedemletna deklica, ki ima številne poškodbe glave in prsnega koša. Zdravijo jo v zagrebškem kliničnem centru, predstojnik tamkajšnjega pediatričnega oddelka je za medije povedal, da verjame, da se bo deklica opomogla.

Še ena hčerka

Jutarnji list piše, da ima mama nesrečnih otrok še eno hčerko, ki je ravno včeraj postala polnoletna. Živi v domu za nepreskrbljene otroke v Reki. Novinarjem je povedala, da je slutila, da se bo nekaj takšnega zgodilo, saj so bile, dokler je bila v hiši, klofute in zlorabe vsakdanje.

"Deklici ni bilo lahko ostati v takšni družini. Pogosto je bežala od doma. Znala se je potožiti, da so jo starši poslali v dom, da jim ne bi bila v napoto medtem ko zlorabljajo ostale otroke. Žal ji je, da z njo niso odšle tudi sestrice, da bi se tako rešile," je za Jutarnji list povedala znanka družine, ki ni želela biti imenovana.

Povedala je, da je moški že od svoje zgodnje mladosti kršil zakon. "Kradel je. Imel je bujno domišljijo in se lagal. Ni rad delal, odločil se je, da bo denar služil s pomočjo iger na srečo, a sreče ni imel, zapadel je v dolgove. Tisti, ki jim je dolgoval denar, so ga pogosto čakali pred hišo, zvonili in terjali denar."

Josip Rođak | Avtor:

Delal v kampu

Jutarnji list piše, da je moški zaposlen v recepciji kampa na Pagu. "Kot delavec je bil korekten, pripomb na njegovo delo ni bilo. Njegovo nečloveško dejanje obsojamo," je povedal šef recepcije Davor Šanko.

Kot še pišejo hrvaški portali moškemu grozi od 10 do 50 let zapora.

Oče, ki je na Pagu štiri otroke vrgel skozi okno Pag Svet Mati: "Bila sem tam, pa nisem dojela, da meče otroke skozi okno"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Majazmaja 11:32 01.marec 2019.

    Upam, da dobi 50 let aresta - če bi bila na tem svetu pravica, na kakem otoku brez vode in sence. Pa njegova gnila žena, ki je kriva toliko kot on, saj se vse te zlorabe tolerirala, prav tako! Očitno ...prikaži več sta se na Pag skrila pred CSD-jem, da sta lahko zlorabljala otroke. Upam, da jima odvzamejo starševske pravice, da ne bo tako kot pri nas, ko sta tista dva Jeseničana še vedno obravnavana kot starša!

  • marsal 10:57 01.marec 2019.

    enega takega potrebno postaviti v parlment , da jih pomeče ven