Svet
22306 ogledov

Mati: "Bila sem tam, pa nisem dojela, da meče otroke skozi okno"

Oče, ki je na Pagu štiri otroke vrgel skozi okno facebook
J. R. je danes zjutraj svoje štiri otroke vrgel s prvega nadstropja hiše na Pagu. Otroci so stari tri, pet, sedem in osem let, vrgel pa jih je s šestih metrov višine. Dva sta izven življenjske nevarnosti, dve deklici pa sta hudo poškodovani, sedemletnica najhuje, saj ima številke poškodbe glave in prsnega koša, stanje pa se poslabšuje.

Za index.hr je spregovorila mati nesrečnih otrok, njen mož se je sam predal policiji. pogovarjali so se ob postelji težko ranjene hčerke.

"Dva otroka sta ok, dva pa v kritičnem stanju, ena bo morala v Zagreb, druga na operacijo očesa. V bolnici sem, pri otrokih," je povedala. Ni želela govoriti o tem, kaj je moža tako razjezilo, da je otroke zmetal skozi okno, češ naj novinar vpraša njega, nato pa je razložila, kaj se je dogajalo.

"Bila sem tam, ko je metal otroke. Zbudil me je pred šesto zjutraj in me vprašal, če spim. Rekla sem mu, da ne, in se obrnila proti njemu, kasneje pa v drugo smer, proti otroku. Nisem opazila, da je odnesel otroke, dokler ni odnesel starejše hčere, te, ki ima poškodovano oko. Mislila sem, da jo nese v dnevno sobo, on pa jo je vrgel dol na beton. Potem sem tekla dol, bila sem v spodnjem perilu, bosa, videla se otroke v mlaki krvi," je povedala.

"Policijo in reševalce je poklical sosed. Ne vem, kje je mož, niti slišati nočem za njega, ne vem, kaj se dogaja z njim in me ne zanima," je dejala.

Letalo je bilo pripravljeno, a so jo peljali z rešilcem

Sedemletnico, ki je najhuje poškodovana, so medtem že prepeljali v Zagreb. Čeprav je bilo pripravljeno vladno letalo, so jo zaradi zraka v lobanji v zagrebški klinični center prepeljali z reševalnim vozilom.

"Stanje se resno zapleta. Dva otroka imata poškodbe, ki bi lahko povzročile smrt, posebej pri eni deklici se v zadnjih urah razvijajo krvavitve v možganih in okrog jeter," je po seji vlade dejal minister za zdravje Kujundžić.

Sosed Bernardo Maričević je povedal, da je najprej mislil, da skozi okno mečejo cunje.

"Najprej je vrgel tri deklice, potem pa še dečka, ki je padel na deklice, tako da nima tako hudih poškodb. Vsi štirje so jokali," pravi pretreseni sosed, ki je poklical na pomoč. "Bali smo se jih premikati, da ne bi poslabšali poškodb, dali smo jim deke, prva pomoč je prišla v petih minutah," je povedal.

Oče se je takoj nato odpeljal z avtom, sosed predvideva, da do policije, ki je sto metrov stran v isti ulici.

Dodal je še, da je mati otrok pridna, oče pa se za otroke ni kaj dosti brigal. "On nič, samo spi. Zapravljal je denar in bil dolžan. Ves dan spi, briga ga za otroke," je povedal za index.hr.

Zloraba, otrok Pag Svet Skozi okno pometal štiri svoje otroke

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Majazmaja 11:38 01.marec 2019.

    Oba sta za v arest za 50 let. On zaradi zločina in zlorab, ona pa zato, ker je vse to podpirala (če veš in ne ukrepaš, si kriv!)! Pa nujen je odvzem starševskih pravic. Na Pag sta se preselila zato, ...prikaži več da ju ne bi 'hakljal' CSD.

  • 23ad2f37766171aa38825fc71230ce1c4c61263b 22:32 28.februar 2019.

    Za njega bi povečal za kakih 10 nadstropji spodaj kamor bi padel bi pa prej z bencinom polil in zakuril da ga ne bi zeblo Svinja