Slovenija
31 ogledov

Ocenjeno na 42, vredno 17

Milica Simonič Steiner Barbara Bradač
Plinovod. Zaradi odredbe cena padla. MOM še hoče 42 milijonov.

Za nakup plinovodnega omrežja, za katerega Mestna občina Maribor (MOM) načrtuje, da bo iztržila 42 milijonov evrov, so se v minulih dneh zanimali Petrol Plin, Adriaplin in Energie Steiermark AG iz Gradca. Danes odpirajo ponudbe za nakup. Na Petrolu so potrdili, da se zanj zanimajo, in sicer pod “ekonomsko upravičenimi pogoji”, vendar se še niso odločili, ali bodo oddali ponudbo. Koliko ponudb je bilo oddanih, na MOM niso želeli izdati, saj se rok za razpis včeraj še ni iztekel.

Ocena 42, vrednost le 17

“Plinovod smo dali oceniti; 8. avgusta spremenjena odredba o drugačnem obračunavanju omrežnine pa je povzročila, da je cena plinovoda padla,” je bil nejevoljen Franc Kangler, župan Maribora. Milica Simonič Steiner, direktorica občinske uprave, je pojasnila, da se zdaj pri plinovodu upošteva nabavna vrednost infrastrukture, torej sredstva, s katerimi je bilo omrežje zgrajeno, ne pa ocenjena vrednost oziroma vrednost, pri kateri se upoštevajo donosnost in vsa vlaganja v infrastrukturo. “Knjigovodska vrednost je okoli 17 milijonov evrov, ocenjena pa je bila na 42 milijonov,” je pojasnila Simonič Steinerjeva in dodala, da glede na razpis omrežje ne more biti prodano po nižji 
vrednosti od ocenjene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.