Slovenija
28 ogledov

Očetu požigalcu dve leti zapora

Oto Pikelc N. Č. Č.
Sodba. Oto Pikelc, ki je sinu iz maščevanja zakuril domačijo, je bil (le) bistveno zmanjšano prišteven.

"Zaradi kombinacije znakov demence in čustvenih obremenitev je bila njegova zmožnost obvladovanja svojega ravnanja bistveno zmanjšana," je v spremenjeni obtožbi za Ota Pikelca iz Pavlove vasi pri Pišecah zapisal okrožni državni tožilec Bogdan Matjašič. Na podlagi take izvedenske ugotovitve mu je sodišče izreklo le dve leti zaporne kazni, čeprav je najvišja zagrožena osem let. Sinu mora povrniti šest tisoč evrov škode in plačati 2.500 evrov stroškov kazenskega postopka.

Pikelc je, nezadovoljen s sinom, ki mu je pred leti izročil kmetijo, iz maščevanja zakuril v zgornjem delu gospodarskega poslopja, zaradi česar je zgorel večji del ostrešja, prav tako pa je zanetil požar pod gospodarskimi stroji, ki so bili v požaru poškodovani. Pikelc se je zagovarjal, da je bil tudi zaradi zaužitih tablet neprišteven in ni vedel, kaj počne, ko je ob 4. uri podtaknil ogenj in šel nazaj spat, a so izvedenska mnenja pokazala, da je bil le bistveno zmanjšano prišteven. Obramba je napovedala pritožbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.