Slovenija
144 ogledov

Očitki kljub milijonu iz Evrope

Martina Gamboz Barbara Milavec
Pomorski muzej. Prek dveh evropskih razpisov do milijon evrov sredstev.

“Pred dnevi so nam odobrili 763 tisoč evrov v okviru strateškega projekta Open Museums Italija - Slovenija. Maja pa smo v okviru evropskega programa IPA Jadran za projekt Adristorical Lands že dobili 250 tisoč evrov. Skupno to pomeni več kot milijon evrov evropskih sredstev,” pravi Martina Gamboz, direktorica Pomorskega muzeja Sergej Mašera Piran.

Kljub dobri novici se namerava najpozneje do konca mandata prihodnje leto posloviti. Razlog so medijski napadi in nezadovoljstvo dela zaposlenih na račun njenega dela. Poleg tega je občina na zahtevo kulturnega ministrstva naročila revizijo poslovanja muzeja pod njenim vodstvom. Gambozova je prepričana, da gre za neutemeljene očitke, in poudarja, da se je proračun zavoda v treh letih povečal s 480 tisoč na 790 tisoč evrov denarnega toka v letu 2010.

Obnova in zaposlovanje

Pridobljena sredstva bodo v muzeju namenili za obnovo spodnjih prostorov palače Gabrielli, v kateri imajo sedež, multimedijsko opremo in opremo dveh solinarskih hišk v Sečoveljskih solinah ter za zaposlitev kustosa pedagoga, vodiča in solinarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.