Slovenija
34 ogledov

Od 30 do 50 delovnih mest

Blaž Malenšek (na sredini) v družbi žužemberških občinskih svetnikov. (Foto: Živ Žurnal24 main
Cone. Namesto komunalnega prispevka bodo plačali gradnjo infrastrukture.

Za zazidalni načrt Servisno-obrtna cona Jama pri Dvoru, ki je bil sprejet že leta 2004, so žužemberški občinski svetniki sprejeli program opremljanja in s tem omogočili, da bo investitor iz Krškega tam lahko zgradil skladiščne prostore. “Cona ni opremljena. Pojavil se je investitor, ki je pripravljen sam poskrbeti za infrastrukturo. Brez programa opremljanja pa ne more dobiti potrdila o komunalnem prispevku. Po izgradnji infrastrukture jo bo dal v last občini in tako poravnal komunalni prispevek, ki naj bi bil 34 tisoč evrov,” je pojasnil Blaž Malenšek, direktor novomeškega podjetja Espri, ki se med drugim ukvarja z izdelavo programov opremljanja zemljišč za gradnjo.

3 podjetja bodo gradila v servisno-obrtni coni Jama pri Dvoru in v industrijski coni Žužemberk.

V industrijski coni Žužemberk, ki je z ustrezno infrastrukturo že opremljena, dve podjetji pridobivata dokumentacijo, pred izdajo gradbenega dovoljenja pa ju čaka še plačilo komunalnega prispevka. “Občina naj bi na račun teh treh podjetij dobila od 30 do 50 novih delovnih mest,” je ob tem pojasnil župan Franc Škufca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.