Slovenija
103 ogledov

Od 982 do 1.599 evrov za kvadratni meter

Celovški dvori Žurnal24 main
Prodanih že več kot sto stanovanj.

Stečajni upravitelj Vegrada-AM Bojan Klenovšek je v neposrednih pogajanjih prodal že 54 stanovanj, še 64 pogodb pa je že pripravljenih in čakajo le še na podpis. Spomnimo, z zavezujočim zbiranjem ponudb je prodal le tri.

Sodišče je do včeraj objavilo soglasja k 23 pogodbam. Povprečna cena kvadratnega metra je bila 1.055 evrov, povprečna cena na kvadratni meter uporabne površine pa 1.291 evrov. "Cene se razlikujejo tudi za 30 odstotkov in več. Za nekatera stanovanja je več zanimanja in so bila lahko pogajanja uspešnejša," pojasnuje Klenovšek. Dodaja, da so za oceno vrednosti stanovanja upoštevali predvsem neto bivalno površino, saj imajo nekatera stanovanja ogromne terase.

Meter celo za 552 evra

Tako ima eno stanovanje 170 kvadratnih metrov, a le 87 od tega uporabne površine. Pri tem je bila cena kvadratnega metra le 552 evrov, cena kvadratnega metra uporabne površine pa skoraj dvakrat višja, 1.080 evrov. Razpon cene kvadratnega metra uporabne površine je bil od 982 do 1.599 evrov, cena kvadratnega metra pa od 552 do 1.371 evra.

Vseh stanovanj je bilo v stečajni masi 331. "Za še neprodana stanovanja že imam 90 ponudb. Za nekatera stanovanja več kot deset, za kakšno samo dve ali tri. Nekateri oddajo ponudbo za več stanovanj, tudi za deset," pravi Klenovšek in napoveduje, da bo naslednji teden objavljeno, do kdaj bo še zbiral ponudbe. Predvidoma bo rok sredi oktobra.

Komentarjev 3
  • privat 09:19 13.september 2013.

    cene se BOJO dejansko še prepolovile...kdo ima denar naj počaka ,ker enostavno se nič več ne prodaja!! Nepremičninske hiše životarijo oz. so v postopkih stečaja ,likvidacij...dejansko je to zelo vredu vsaj prihajajo časi ,ko bodo stanovanja pod ceno izgradnje! Je ...prikaži več pa resnično nevarno za banke in investitorje in povdarja problem da posrednikov pri prodaji-izgradnji ne sme biti ,saj oni lahko predstavljajo od 20 do 30% celotne vrednosti nepremičnine! Pač menađerji...ki hočejo biti uspešni na račun enega računalnika ,ki so ga kupili na kredit!! To ne gre nikjer drugje kakor v Cipru,Sloveniji,Jug italije ,romuniji...pač države brez hrbtenice in ponosa ali odgovornosti do drugih ali celo samemu sebi!! Poglejmo primer ZIDAR...ni kriv pravi!!?????

  • spenjac 08:31 13.september 2013.

    Prvi geto v samostojni Sloveniji. 5x huje kot v Fužinah.

  • anubis 07:17 13.september 2013.

    Malo poglejte izračunae pri prvih dveh stanovanjih, imata isto površino in uporabno površino le da je drugo stanovanje ceneje od prvega, vendar po kvardatu dražje od prvega, kar je očitno zavajanje, vsak otrok v osnovni šoli vidi da je to ...prikaži več narobe, lahko bi najprej preverili preden kaj objavite. S hitrim preverjanjem se hitro ugotovi, da ne zante računati.