Slovenija
5 ogledov

“Od danes bo red”

Tistih, ki so jim bile besede Balažkove “morate se spametovati” namenjene, na zb Žurnal24 main
Streljanje. Prestrašeni tudi v naselju. Balažkova zahtevala, naj prenehajo, ali pa bo odstopila.

Novo mesto. Očitki okoliških krajanov nad nemiri, posamičnim in rafalnim streljanjem v naselju Žabjak - Brezje so upravičeni, je na včerajšnjem zboru krajanov omenjenega naselja dejala Dušica Balažek, romska svetnica, ki je sklicala zbor.

1/4 Tistih, ki so jim bile besede Balažkove “morate se spametovati” namenjene, na zboru krajanov ni bilo.

Zbranim je prebrala pismo Amalije Papež, predsednice Krajevne skupnosti Bučna vas, v katerem piše, da majski dogodki v prebivalcih Muhaberja in Potočne vasi vzbujajo strah.

Strah tudi Rome
“Strah je tudi nas in počutimo se ogrožene. Streljajo, ko se peljejo mimo, in lahko zadenejo nas ali otroke. Dan za dnem slišim kalašnikovke, pištole …” je povedal Bernard Mlakar in poudaril, da to počno nekateri iz naselja Brezje in ne iz Žabjaka, od koder je on. Ob tem je dodal, da je že večkrat poklical policiste, ki so tudi prišli, a niso ukrepali.

Da policija pride, a ne ukrepa, je izpostavil tudi Marko Stojanovič iz Brezja, ki je dodal, da njegovo družino kličejo Mesojedčeva, ker se odkrito strinjajo z večino tistega, kar govori Silvo Mesojedec, predsednik Regijske civilne iniciative za reševanje romske problematike.

Predlagala dva sklepa
Balažkova je zbranim povedala, da se je zaupanje občanov v pripadnike romske skupnosti in vanjo zamajalo. “Zato vam predlagam, da podprete moja sklepa, ali pa vam ponudim svoj odstop,” je dejala. Sklepa, da se Romi od tega dne zavežejo, da bodo o vsakem streljanju in drugih izgredih takoj obvestili policijo ter da naj bi v mir in sožitje z okoliškimi prebivalci vložili veliko truda, da bi si kot romska skupnost spet pridobili izgubljeno zaupanje, so zbrani potrdili s 
ploskanjem.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.