Slovenija
22 ogledov

Od danes še tri lokacije več za smučarje

Krvavec
1/9
Janez Kuhar
V petek je Krvavec obiskalo okoli 500 smučarjev.


Dopoldne so se smučarji pognali po strminah na Arehu, Rogli in v Kranjski Gori. Tudi za tamkajšnje žičničarje se namreč začenja nova smučarska sezona, potem ko so se žičnice pred dnevi že zagnale na Voglu, Krvavcu in na Kopah.

V Kranjski Gori bodo smučarji svoj prvi smučarski dan v novi sezoni proslavili tudi z mašo za sneg, ki jo vsako leto darujejo žičničarji. Ob pomanjkanju naravnega snega so se namreč žičničarji zadnje dni veliko trudili z umetnim zasneževanjem.

Krvavec jih je presmučalo že okoli 500

Smučišče Krvavec se bo uradno odprlo prihodnji konec tedna. Prve zavoje po smučišču pa je v pokušino v petek že opravilo okoli petsto smučarjev, ki so uživali v lepem, sončnem vremenu.

"Nižje temperature in nekaj  zapadlega snega so zaslužni, da se je v teh dneh na nekaterih večjih slovenskih smučiščih začela smučarska sezona. Na Voglu, kjer so prve smučarje sprejeli 22. novembra, so v petek začeli smučarsko  sezono  tudi na Krvavcu. Obratovali sta vlečnica Luža in štirisedežnica Tiha dolina, tri proge in otroški trak Gospinca. Zmanjšanemu obsegu obratovanja bodo na Krvavcu  prilagojene tudi ugodnejše cene smučarskih vozovnic, uradno pa bodo  smučarsko sezono s spremljajočimi prireditvami odprli konec tedna," napovedujejo na smučišču Krvavec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.