Slovenija
70 ogledov

Od danes v EU gostovanje kot doma

Uporaba mobitela na plaži Profimedias
Od danes v Evropski uniji ne bo več stroškov gostovanja.

"Bistvo Evropske unije je zbliževanje ljudi in prizadevanje, da se jim olajša življenje. Ukinitev stroškov gostovanja je prava evropska zgodba o uspehu. V prihodnje bodo državljani med potovanjem po EU lahko opravljali klice, pošiljali sporočila in se povezovali prek svojih prenosnih naprav po enakih cenah, kot jih plačujejo doma. To je eden največjih in najbolj oprijemljivih dosežkov EU," so v skupni izjavi zapisali predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani, predsednik vlade Malte Joseph Muscat v imenu malteškega predsedstva Sveta Evropske unije in predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker.

Pred dnevi smo poročali, da vse vendarle ne bo tako kot doma, na kaj je treba biti pozoren, smo strnili v deset vprašanj in odgovorov. Kateri operaterji bodo uvedli omejitev prenosa podatkov in koliko bo znašala, si lahko preberete tukaj

Prizadevanja, da se ukine visoke stroške gostovanja v EU so trajala deset let in so se začela z omejitvijo najvišjih stroškov za klice in sporočila. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.