Slovenija
1149 ogledov

Od danes v lekarnah testi za dijake. Takšno je stanje.

Lekarna Anže Petkovšek
Učenci in dijaki od danes lahko v lekarnah prevzemajo teste za samotestiranje.

Pred začetkom novega šolskega leta v sredo lahko učenci in dijaki od danes v slovenskih lekarnah prevzemajo pakete testov za samotestiranje. 

Kot je za STA povedala predsednica lekarniške zbornice Darja Potočnik Benčič, je bilo prvi dan zanimanje v lekarnah sorazmerno veliko. V enotah Lekarn Ljubljana so do 15. ure izdali 3000 paketov testov.

V lekarnah pričakujejo, da bo gneča zaradi prevzema brezplačnih testov v prihodnjih dneh nekoliko večja, nato pa se bo postopoma zmanjšala. Po besedah Potočnik Benčičeve je sistem danes deloval brez večjih težav. Se je pa po njenih informacijah v posameznih lekarnah zgodilo, da je testov zmanjkalo. Kupce so preusmerili v lekarne, kjer so teste še imeli na zalogi.

V lekarni v nakupovalnem centru Alea so za naš portal povedali, da so dijaki in učenci skozi ves dan postopoma hodili po teste, večjega navala niso zaznali. Testov imajo dovolj na zalogi. Dodali so še, da so jim iz uprave povedali, da lahko imajo teste tudi za prodajo. 

Za prevzem paketa testov za dijake in učence je sicer potrebno predložiti kartico zdravstvenega zavarovanja ali potrdilo o vpisu. Testiranje se bo izvajalo tedensko in bo brezplačno. Testov ne bodo preverjali, je prejšnji teden povedal državni sekretar na ministrstvu za zdravje Robert Cugelj. "Igrali bomo na karto zaupanja," je pojasnil.

šolar testiranje covid-19 Covid-19 Slovenija Včeraj poslali dopis, v ponedeljek naj bi že vse teklo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.