Slovenija
52 ogledov

Od države zahtevajo milijone

“Dokler postopek za staro gradbeno dovoljenje ne bo končan, novega ne bomo vlaga Žurnal24 main
Korotansko naselje. Del bi gradili po starem, del pa po novem načrtu.

 

Barakarsko naselje
Sodna poravnava. Westbrook Estate je izselil vse stanovalce iz Drabosnjakove ulice, stanovalci iz Stegen pa v barakah lahko ostanejo do maja. Tkalec pravi, da so izplačali vse odškodnine tistim, ki so se zanje odločili že na začetku poravnave.

Westbrook Estate, lastnik zemljišča v nekdanjem Korotanskem naselju, toži Republiko Slovenijo za dobrih 25 milijonov evrov. Tožbo zoper Mestno občino Ljubljana (MOL) je umaknil oziroma je bil postopek ustavljen, Westbrook Estate pa je MOL že vrnil tudi stroške postopka.

Gradili bi za študente
Vsakemu podjetju, ki je oškodovano, pripada odškodnina. Podjetje je vlagalo v zakonite postopke,” je povedal zastopnik Westbrook Estata Mitja Tkalec. Pojasnil je, da so tožbo vložili, ker jim Upravna enota Ljubljana ni izdala gradbenega dovoljenja za gradnjo 490 študentskih apartmajev še po starih prostorskih načrtih. Načrte za gradnjo so namreč naredili glede na zahteve v starih prostorskih načrtih. MOL je te načrte lani spremenila. Zdaj je tu predvidena gradnja stanovanj, vendar po Tkalčevih besedah za del zemljišča, na katerih naj bi bili po prvotnih načrtih študentski apartmaji, nove vloge za gradbeno dovoljenje po novih načrtih niso vložili oziroma je ne nameravajo vložiti.

Boštjan Tratar, generalni državni pravobranilec, je potrdil, da podjetje državo toži zaradi zavrnitve zahtevka za izdajo gradbenega dovoljenja. Dodal je, da so tožbo vložili že drugič, čeprav upravni spor še ni končan. “Zato je odškodninski zahtevek preuranjen,” je pojasnil. Glavna obravnava bi sicer morala biti včeraj, vendar je bil prvi narok za zanjo prestavljen na november.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.