Slovenija
8 ogledov

Od jutri merijo še redarji

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Radar. Kršitelji bodo od redarjev na dom dobili plačilni nalog in fotografijo.

Od jutri bodo mestni redarji merili hitrost voznikov z mobilnima radarjema. Nameščena sta v vozilih škoda roomster srebrne in bordo barve.

Merili bodo vsak dan
Redarji bodo hitrost iz parkiranih vozil merili vsak dan, tudi ob koncih tedna, je povedala Nina Uratarič, tiskovna predstavnica Mestne občine Ljubljana (MOL). Prehitre voznike bodo fotografirali, kršitelji pa bodo fotografijo s plačilnim nalogom dobili na dom. Od prekrška do prejetja plačilnega naloga bo minil največ en mesec, ocenjujejo na MOL. Redarji bodo lahko voznikom poleg kazni zapisali tudi kazenske točke.

Prehitre zazna sam

Delovanje. Merilni napravi znamke Multanova, tip Multaradar C, ki jih je kupila MOL, prekoračitev hitrosti vozil zaznata samodejno. Ob tem naprava posname fotografijo vozila.

Mobilna radarja, kakršne uporabljajo tudi na policiji, je MOL kupila z javnim naročilom. Izbrali so podjetje Intermatic, cena z montažo in izobraževanjem redarjev pa je slabih 76 tisoč evrov. Za delo z napravama so na MOL usposobili deset mestnih redarjev.

Vozili so najeli
Vozili, v katerih sta nameščena radarja, je MOL najela pri Porsche Leasingu. “Na pogajanjih smo za poslovni najem vozil izpogajali ceno 360 evrov z DDV za avtomobil na mesec,” je povedala Urataričeva.

Redarji bodo hitrost voznikov merili na celotnem območju MOL, največ pozornosti pa bodo namenili okolici šol, vrtcev, domov za ostarele in območjem, kjer lahko pričakujejo večje število ogroženih udeležencev v prometu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.