Slovenija
10717 ogledov

Od jutri novost na avtobusih

koronavirus
1/2
Saša Despot
Od četrtka, 18. 6. 2020 dalje, bo na vse mestne avtobuse ponovno uveden vstop izključno pri prvih vratih. Na medkrajevnih avtobusih bo vstop pri prvih vratih omogočen od ponedeljka, 22. 6. 2020, dalje, so sporočili iz Ljubljanskega potniškega prometa (LPP).

Zaradi sproščanja ukrepov, ki so bili sprejeti z namenom preprečevanja širjenja okužb, bo od četrtka dalje za potnike ponovno uveden vstop na avtobuse pri prvih vratih. Druga, tretja oziroma četrta vrata bodo namenjena izključno izstopu potnikov. Ob tem bo ponovno na voljo plačilo z Urbano za več potnikov hkrati. S ponovno uvedbo na prvih vratih, je na avtobusih obvezna validacija za vse potnike, ne glede na vrsto vozovnice, ki jo uporabljajo, opozarjajo v LPP. 

Na medkrajevnih avtobusih bo vstop skozi prva vrata omogočen od 22. 6. 2020 dalje. Zaradi vstopa pri vozniku bo ponovno omogočen nakup vozovnic na avtobusih medkrajevnih linij. Zaradi hitrejšega vstopa, potnike naprošamo, da pripravijo točno vsoto denarja in obenem svetujemo, da za plačilo prevoza v čim večji meri uporabljajo brezkontaktno kartico Urbana.

Z namenom preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom COVID-19 je med vožnjo z avtobusi LPP še naprej obvezna uporaba zaščitnih mask in razkuževanje rok z razkužilom, ki je nameščen na vhodu. "Vse potnike prosimo, da spoštujejo sprejete ukrepe in tako poskrbijo za svojo varnost in varnost drugih potnikov ter voznika. Na avtobus naj ne vstopajo, če niso zdravi, upoštevajo naj higieno kašlja, spoštujejo varnostno razdaljo, nosijo zaščitno masko, si razkužijo roke pri vstopu na ter se med vožnjo ne dotikajo oči, nosu in ust," pravijo na LPP in dodajajo, da bodo vse avtobuse bomo ob zaključku vožnje še naprej vsakodnevno dodatno očistili in razkužili.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar Perriella
    Perriella 00:58 18.junij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- H︆︆o︆︆s︆︆s︆︆e︆︆t︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m