Slovenija
33 ogledov

Od lepih besed še nihče ni bil sit

Na zaslišanjih bodočih ministrov veliko govora o strategijah, o konkretnih rešitvah pa praktično nič.

Kolumnisti 19.08.10, david jug, bostjan tacol | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ministrska ekipa je bila na predstavitvah v parlamentu razglašena. Kot kaže pred zaslišanji niso imeli časa za skupni sestanek, kjer bi prezentacije uskladili, saj jih večina ni vedela kaj so povedali njihovi bodoči kolegi, nekatere ideje pa so bile celo v nasprotju s koalicijsko pogodbo.

Predvsem pa jih je velika večina leporečila, kar pač kandidati za ministre na zaslišanjih v parlamentu radi počnejo. Visoko leteči načrti, polna usta besed o strategijah, konceptih in vizijah. A od lepih besed še nihče ni bil sit. Uresničljivih predlogov, kako bi pogačo povečali, da bi se lahko najedli vsi, je bilo malo. Že res, da ministri niso operativci, a s kakšnim konkretnim primerom bi vendarle lahko postregli. 

Zanimivo bo tudi videti, kaj se bo zgodilo, ko bo kdo od ministrov začel vleči po svoje? Kaj, če bo predsednik vlade v ekipi, ki jo je sestavil, imel to nesrečo kot Srečko Katanec, ki je naletel na ego Zlatka Zahoviča? Bo znal udariti po mizi, ko mu bo kdo grozil, da lahko kupi Murgle? 

Cerarjeve današnje besede v državnem zboru, kjer je bila na tapeti kandidatura odhajajoče premierke za evropsko komisarko, ne obetajo. "Položaj Bratuškove je izjemno močan. Veseli me, da je Slovenija dobila tako močan položaj," je dejal. Ošiljeno retoriko, češ da je ravnanje Bratuškove - ki se je na seznam kandidatov imenovala sama - nesprejemljivo, je povsem omilil že v začetku meseca, ko je pod takšnimi in drugačnimi pritiski pokleknil. Danes pa spet pripomnil, da njena usoda ni več stvar vlade, pač pa je v rokah evropskega parlamenta in Junckerja, tožarjenje Slovenije v tujini, pa da je v nasprotju s slovenskimi standardi. Zdi se, da so visoki moralni in etični standardi, ki jih je Cerar še pred nekaj meseci zagovarjal, začeli kopneti.

Kdo je v Cerarjevi ekipi in kaj je mogoče od bodočih ministrov pričakovati, si lahko preberete tu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.