Slovenija
160 ogledov

Od nasprotnika do partnerja

slavko gegič Jerca Božič Kranjec
Slavko Gegič. Postal naj bi poklicni podžupan. Občina zanika, Gegič ne.

Slavko Gegič, mestni svetnik LDS, sicer zaposlen v Evropskem parlamentu kot svetovalec poslanca Jelka Kacina, naj bi postal novi novomeški poklicni podžupan. Informacijo so na mestni občini zanikali, Gegič pa nam jo je v pogovoru delno potrdil.

Občina zanika

“Navedbe so povsem neresnične. Na mestni občini si prizadevamo za zmanjšanje števila zaposlenih, tako da ne vemo, od kod ta podatek,” so nam odgovorili iz kabineta župana Alojzija Muhiča.

“Informacija ne drži definitivno, je pa res, da se o tem pogovarjamo, a pogovori niso zaključeni. Z županom sva govorila o možnostih, da bi se to zgodilo, toda ne v tem hipu,” nam je povedal Gegič. Na vprašanje o tem, zakaj ni bil za podžupana imenovan v začetku tega Muhičevega mandata, ko je LDS stopila z njim v koalicijo, je odgovoril, da so se takrat sicer pogovarjali o njegovem profesionalnem sodelovanju v novi ekipi, a je bil zavezan, da bo do zaključka mandata državnega zbora ostal v službi v Ljubljani, zdaj pa te ovire ni več.

Prej nasprotnik

Gegič na novomeškem političnem prizorišču ni neznanec. Več čas zvest stranki LDS je prehodil pot od vodje kabineta župana Antona Starca do vodje oddelka za družbene dejavnosti pod županom Boštjanom Kovačičem, v prejšnjem mandatu župana Muhiča, ko je že služboval v LDS v Ljubljani, pa je bil v sporočilih za javnost vnet nasprotnik Muhičevega vodenja občine. Skupaj s strankarskima kolegoma Mojco Novak in Borisom Dularjem, ki sta bila tedaj mestna svetnika, so na številnih novinarskih konferencah kritizirali občinsko oblast.

Denarja ni

Novo zaposlitev v občinski upravi bi župan pred davkoplačevalci težko upravičil, saj stanje občinskih financ ni rožnato. Do konca tega meseca bo še potekalo 45-dnevno zadržanje izvajanja proračuna, za katerega se je Muhič odločil zaradi neplačanih računov in obveznosti proračunskim porabnikom iz prejšnjega leta. Spomnimo le na skrbi glede ogrevanja šol, ko letošnjo zimo občina osnovnim šolam ni plačala materialnih stroškov.

Kljub temu je bilo v tem mandatu na vodilnih mestih občinske uprave nekaj novih zaposlitev, o čemer smo že pisali: vodja urada za splošne zadeve, vodja urada za investicije ter vodja urada za šolstvo, šport in mladino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.