Slovenija
31 ogledov

Od ponedeljka poostreni policijski nadzori

Policija Boštjan Tacol
V ponedeljek, 6. junija, se bo začel prvi del preventivne akcije "0,0 Šofer – Trezna odločitev". Policija bo poostrila nadzor nad alkoholom in prepovedanimi drogami med vozniki v prometu, inšpektorji pa bodo nadzirali lokale in preverjali, ali tam točijo alkohol tudi opitim. Akcija bo trajala do nedelje, 12. junija.

V okviru akcije bo 0,0 Šofer bo poostren policijski nadzor nad vožnjo pod vplivom alkohola na slovenskih cestah in tudi nad prepovedjo prodaje in ponudbe alkohola opitim. Tega bodo izvajale inšpekcijske službe.

V lokalih pričakujte inšpektorja

Pristojni inšpektorati se bodo osredotočili na strežbo alkohola v gostinskih lokalih, zlasti upoštevanje prepovedi prodaje in ponudbe alkohola mladoletnim in vidno alkoholiziranim osebam tudi izven okvirnih datumov akcije.

Nadzor tudi nad prepovedjo pitja med delovnim časom in na delovnem mestu

Inšpekcijski nadzor se bo izvajal tudi nad prepovedjo prodaje in ponudbe alkohola med delovnim časom na delovnem mestu in nad prepovedjo opitosti na delovnem mestu.

Akcijo 0,0 Šofer, ki bo potekala tudi novembra in decembra, že več let izvajajo Policija, Javna agencija RS za varnost prometa, inšpekcijske službe, strokovne institucije in nevladne organizacije in Ministrstvo za zdravje v okviru Resolucije Nacionalnega programa varnosti cestnega prometa za obdobje 2013-2022.
 

Dolgoročni cilj: ničelna toleranca do alkohola

Namen akcije je  preprečevanje udeležbe v prometu pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi, zmanjšanje števila prometnih nesreč povezanih z alkoholom in drogami ter spodbujanje celovitega pristopa k temu problemu.Dolgoročni cilj pa je ničelna toleranca do alkohola, prepovedanih drog  in drugih psihoaktivnih snovi v prometu. 

dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 15
  • zdrej 00:07 06.junij 2016.

    Če pa bi prepovedala, bi pa vsi skakali od veselja. No potem se pa zbudiš s prstom v * :-).Dajte razmišljat. Tu ni nobene dobre rešitve. So samo kompromisi.

  • Avatar praufo
    praufo 19:00 05.junij 2016.

    Stavke konec, zdej pa gasa, inkasanti. Pobrat keša za pol leta nazaj. Bravo, tako se dela!

  • Avatar čavez
    čavez 13:59 05.junij 2016.

    Zbiral boš pike kot pri Mercatorju, na koncu meseca boš dobil za en pir.IDIOTSKA SLOVENIJA IN NJIHOVI IDIOTSKI OBLASTNIKI.