Slovenija
22 ogledov

Od tega meseca dežurna le peščica

Janez Lavre Nino Verdnik
V slovenjgraški bolnišnici jih 29 ne dežura več čez polni delovni čas.

Vodstvo bolnišnice jih je že marca obvestilo, da se bodo strogi varčevalni ukrepi, ki so se začeli oktobra, nadaljevali tudi letos. Med ukrepi je tudi ta, da zdravniki za dežurstvo ne dobijo plačila glede na plačni razred, ki jim pripada, temveč so plačani po referenčnem količniku. To pa pomeni, da zaslužijo precej manj.

Prestavljajo operacije

Čeprav je soglasja sprva umaknilo 35 zdravnikov, je takšnih na koncu ostalo 29, saj so si pediatri premislili, vztrajajo pa ginekologi, kirurgi, anesteziologi in travmatologi. To se že pozna pri delu v bolnišnici, saj so nekaj operacij že odpovedali in paciente obvestili o novih datumih posegov.

Direktor bolnišnice Janez Lavre bo v 14 dneh po potrebi sprejel dodatne ukrepe, da se čakalne vrste za operacije ne bi še naprej podaljševale.

Komentarjev 1
  • s.i.k. 15:58 06.maj 2014.

    .biti Zdravnik je , vsaj zame,neprecenljivo in neocenljivo Delo. a Le za take , ki to res tudi so. Veliko jih je. taki , ki ti z druge strani mize rečejo, da odpri usta,in Hkrati napišejo recept za antibiotik ( ...prikaži več brez, da bi vstali in pogledali !!),pa so Podn. A bi kdo naredil red in Plačeval Zlate Zdravnike po učinku,vse ostale pa Zbrcal kamorkoli.. / in Vem, da se vsakemu pridnemu človeku slejkoprej Zagabi delat, ko vidi, da so lenuhi plačani enako ali celo bolje