Slovenija
90 ogledov

Od vina do stanovanj

Rušenje obstoječih objektov na zemljišču Slovenijavina so že začeli, gradbeno do Žurnal24 main
Belle vie Tivoli. Konec prihodnjega leta bodo vseljiva prva stanovanja na zemljišču Slovenijavina v Šiški.

Ljubljana. Predvidoma na začetku leta 2013 bo zgrajena stanovanjska soseska Belle vie Tivoli na zemljišču Slovenijavina, ki je v sklopu poslovne skupine Energoplan investitor projekta. Prva stanovanja bodo vseljiva konec prihodnjega leta, je povedala Jasmina Živanović, tiskovna predstavnica Energoplana.

195 stanovanj bo v načrtovani soseski Belle vie Tivoli.

Rušiti so že začeli
Na območju so že začeli rušiti obstoječe objekte in postavljati zaščito gradbene jame. "Ta dela in izkop bodo predvidoma končani sredi avgusta, sledi pa gradnja podzemnih in nato nadzemnih etaž," je razložila Živanovićeva.

Za 507 avtomobilov
Stanovanja.
V soseski Belle vie Tivoli bo na voljo 195 stanovanj različnih dimenzij, od garsonjer do petsobnih trietažnih stanovanj na vrhu, je povedala Živanovićeva. Del bodo tudi galerijska stanovanja (ang. penthouse) na strešnih terasah, ki so oblikovana kot samostojne enote.
Parkiranje. Pod objektom bo varovana garaža s 507 parkirnimi prostori.

Dela bodo predvidoma izvedli v štirih fazah (podzemni del v celoti in nato tri faze nadzemnega dela), kakšna bo končna vrednost investicije, pa je po besedah Živanovićeve za zdaj težko napovedati. Ocene pred začetkom projekta so bile okoli 45 milijonov evrov.

Objekt bo trinadstropen
Pravnomočno gradbeno dovoljenje so, pravi Živanovićeva, dobili aprila. V soseski bodo nadaljevali karejsko pozidavo, v podzemnih etažah bo trinivojska garaža, objekt pa bo imel tri nadstropja ter terasi. V pritlični etaži bo po besedah Živanovićeve nekaj manjših servisno- storitvenih lokalov s skupno površino 550 kvadratnih metrov.

Del načrtovane soseske bo tudi skupni namensko družbeno-rekreacijski prostor, animacija za otroke v lastnem parku ter osebne storitve na domu, je dodala Živanovićeva.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.