Slovenija
24 ogledov

“Oderuški stroški” še za 10 odstotkov gor

ogrevanje Benjamin Kovač
Novogoričani zdaj z novo peticijo. Kenog: Stroški ne bodo nižji, “prej nasprotno”.

“Na sestanku s predstavniki občine smo ugotovili, da znižanja deleža fiksnih stroškov v ceni daljinskega ogrevanja ni pričakovati, prej nasprotno. Stroški vzdrževanja sistema so namreč tolikšni, da jih s sedanjo ceno ne moremo pokriti, zato bodo za 10 odstotkov višji,” napoveduje Gojmir Mozetič, direktor javnega podjetja Kenog. Kot smo pisali prejšnjo soboto, več kot 600 prebivalcev meni, da so cene oderuške in neupravičene, in od novogoriške občine, lastnice Kenoga, zahteva revizijo tudi za nazaj. Mozetič odgovarja, da fiksni stroški zdaj dosegajo 31 odstotkov cene in da so primerljivi s cenami podobno velikih kotlovnic po Sloveniji.

Stanovalci pa so ta teden začeli zbirati podpise pod novo peticijo, s katero nasprotujejo občinskemu odloku, po katerem bi morali vsi, ki imajo to možnost, uporabljati storitve Kenoga in te storitve plačevati po ceni, ki jo bodo na Kenogu monopolno določili. Podpisniki tudi menijo, da bi moral odlok vsebovati zagotovilo, da bo Kenog svoje storitve zagotavljal po najnižji možni ceni.

Komentarjev 1
  • dd 09:53 27.oktober 2012.

    Poleg tega naj pripomnim, da kotlovnice tudi sleparijo tako, da pošiljajo nam odjemalcem manj toplo vodo, za ogrevanje radiatorjev, kot nekoč.